Het was alweer even geleden dat Scott Deroue op een Supersport 600-machine had gezeten, maar dat was nauwelijks te merken. De Nijkerkervener reed afgelopen weekend op het TT Circuit Assen twee races mee in het IDM, onder de vlag van Team Hartog – Against Cancer.

Op een Kawasaki ZX-6R liet hij een sterke indruk achter door topklasseringen. Gedurende het weekend kreeg Deroue een steeds beter gevoel aan boord van de Kawasaki en dat resulteerde in een zesde plek tijdens de eerste race. Een dag later verbeterde hij wederom zijn snelste tijd en werd zelfs vijfde. Het weekend op Assen was een mooie voorbereiding op de laatste twee races in het WK Supersport 300.

Scott Deroue: ‘Het was leuk en leerzaam om weer eens op een 600 te zitten. Gelijk vanaf het begin klikte het prima met de Kawasaki ZX-6R. Aangezien ik volgende week heelhuids aan de start van het WK Supersport 300 moet staan, hield ik enige marge in mijn rijden aan. Daarom ben ik ook zeer tevreden met de geboekte resultaten. Dit smaakt zeker naar meer. Nu gaat de focus weer volledig op het WK, waar ik nog altijd een kans heb op de wereldtitel. Hij is klein, maar ik ga er alles aan doen om goede resultaten te boeken in de laatste twee races. Uiteraard wil ik Team Hartog – Against Cancer en Kawasaki Benelux bedanken voor de mogelijkheid om mee te doen aan het IDM in Assen. Zonder hun hulp was het nooit zo’n succesvol weekend geworden.’

Aanstaand weekend staat Portimao op het programma. Deroue maakt nog altijd kans op de wereldtitel, met 29 punten achterstand op klassementsleider Ana Carrasco.

 

Handige links IDM Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

 


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App