Uniek raceweekend Start racing Nieuwleusen

238
leon-stolte
Leon Stolte - Assen | foto© Jan Timmerman

Start racing uit Nieuwleusen beleefde een ongekend mooi weekend tijdens de één na laatste wedstrijddag in de OW Cup races. Danny van der Sluis won de SuperCup 1000 race en rookie Leon Stolte pakte zijn eerste podium in de ProCup 600.

De negende OW SuperCup 1000 race heeft Danny van der Sluis een schitterende overwinning opgeleverd. In de kwalificaties moest hij Cliff Kloots als snellere erkennen. Voor de race waren de vooruitzichten best wel gunstig. Kloots had echter een superstart en van der Sluis kwam wat moeilijker op gang en reed 2 1/2 seconde achter hem.

Na vier van de tien ronden kon de Staphorster iets terug pakken op Kloots,maar het ging slechts om tienden van een seconde per ronde. De diesel kwam echter steeds beter op gang en langzamerhand kwam de ten Kate Honda CBR 1000rr dichterbij om in ronde acht toe te slaan. “Danny is on fire” riep de speaker en dat bleek. Met constant ronden in de 1.40 sloeg hij een klein gat met Kloots. In de laatste ronde werd het nog even spannend maar zag van der Sluis als eerste de zwart wit geblokte finishvlag.

Van der Sluis loopt door zijn overwinning vijf punten in op Kloots, maar blijft tweede in de stand om het Nederlands kampioenschap. In de komende twee races moet hij nog negen punten goed maken om Nederlands kampioen te worden, maar heeft het wel in eigen hand.

“Bij de start verloor ik twee plekkies, dat kostte wel even flink wat ronden om dicht te rijden. Ik had de blik op oneindig en gaan. Nou is het binnen tien punten met twee races te gaan, ik vind het mooi spannend. Twee races deze uitslag en dan ben je kampioen,” kijkt van der Sluis al weer vooruit naar 12 oktober.

Waar Leon Stolte in de kwalificaties van de OW ProCup 600 zijn snelste ronde tijd op Assen al met twee seconden verbeterde, ging hij in de race gewoon door.

Gestart vanaf de zesde positie klom hij halverwege naar de vijfde plaats. Langzamerhand werden de ronde tijden sneller en sneller. Na weer zijn rondetijd te hebben verbeterd naar 1.50.923, ging de Yamaha R6 in de zevende ronde nog sneller met een tijd van 1.49.878. Het zou zijn enige ronde blijven onder de 1.50. Met een voortreffelijke laatste ronde waarin hij nog twee coureurs passeerde finishte hij op de derde trede van het podium en maakte hij de blijdschap bij het team nog groter.

“Ik had bijna niet beter kunnen wensen. Vrijdag met de training zat ik als een hark op de motor.  Zaterdag zat ik er een stuk beter op en voelde het aan zoals het hoort te voelen. Podium had ik niet kunnen bedenken, maar de laatste ronde ging gewoon super.” lacht de net 18 jaar geworden coureur uit Nieuwleusen.

Handige links OW Cup Assen 13 en 14-09 2019: