Update Fausto Gresini: Lichte verbetering, maar nog lange weg te gaan

92
fausto-gresini
Fausto Gresini | foto© Aprilia Racing

De toestand van Fausto Gresini gaat langzaam maar geleidelijk iets vooruit. Dit nieuws hebben de behandelende artsen maandag 25 januari laten weten in een nieuwe door Gresini Racing vrijgegeven update omtrent de toestand van de 60-jarige teambaas.

Fausto Gresini werd op 27 december 2020 in het ziekenhuis opgenomen vanwege een Covid-19 infectie. Enkele dagen later bleek het noodzakelijk om de voormalig 125cc wereldkampioen over te plaatsen vanuit het ziekenhuis van Imola naar een meer gespecialiseerd ziekenhuis in Bologna, het Maggiore Carlo Alberto Pizzardi ziekenhuis.

Hoewel de situatie in eerste instantie zorgelijk en kritiek was ging de toestand van de Italiaanse teameigenaar vervolgens stap voor stap vooruit. Een week geleden kreeg de afgelopen zaterdag 60 jaar geworden Gresini echter een flinke terugslag – dit vanwege een infectie en koorts – verslechterde de toestand en spraken de artsen zelfs weer van een zorgelijke en ernstige situatie.

Gelukkig kunnen de artsen maandag weer iets positiever nieuws melden. Ondanks dat de toestand van de Gresini Racing teameigenaar nog steeds kritiek en broos is gaat het langzaam beter al heeft de Italiaan nog een lange weg te gaan. Dit nieuws is te lezen in onderstaande update welke Gresini Racing maandagochtend vrij heeft gegeven.

Update over de toestand van Fausto Gresini (25-01-2021:
Klein maar geruststellend nieuws over de gezondheidstoestand van Fausto Gresini, die al meer dan drie weken opgenomen is in het Maggiore Carlo Alberto Pizzardi ziekenhuis in Bologna.

Dokter Nicola Cilloni: “De algemene klinische toestand van Fausto Gresini is broos, maar gaat langzaam en geleidelijk vooruit. Hij is bij bewustzijn en strijdvaardig. Radiologische en laboratoriumtesten gaan ook in dezelfde richting. Hij moet nog steeds worden ondersteund door de mechanische ventilator (extra zuurstof), maar de bloedoxygenatie verbetert geleidelijk. Hij is begonnen met fysiotherapie om zowel de ademhaling als de spieren te revalideren. Hij blijft in kritieke en fragiele toestand met nog een lange weg van behandeling voor de boeg, maar de richting die de laatste dagen is ingeslagen maakt de prognose, weliswaar nog steeds gereserveerd, iets optimistischer.

Verdere updates in de komende dagen.

Lees ook: Fausto Gresini in het ziekenhuis opgenomen vanwege Covid-19 infectie
Lees ook: Fausto Gresini nog in een kunstmatige coma, situatie lijkt zich te verbeteren
Lees ook: Toestand Fausto Gresini nog steeds ernstig maar stabiel
Lees ook: Fausto Gresini weer bij kennis, situatie nog steeds ernstig
Lees ook: Fausto Gresini bij kennis, situatie stabieler maar blijft ernstig
Lees ook: Fausto Gresini langzaam maar zeker aan de beterende hand
Lees ook: Update Fausto Gresini: Gezondheid blijft vooruitgaan, zij het met kleine stapjes
Lees ook: Update Fausto Gresini: Hoge koorts zorgt voor terugslag, situatie ernstig
Lees ook: Update Fausto Gresini: Toestand blijft ernstig, beademing nog steeds noodzakelijkBekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App