De actie op het Circuit of the Americas in Austin, Texas is voorlopig uitgesteld vanwege zeer slechte weersomstandigheden. In een groot deel van de staat Texas geldt alarmcode 51 vanwege hevige onweersbuien. Inmiddels is bekendgemaakt dat er een aangepast schema gaat volgen. 

Zaterdag om 09:00 uur lokale tijd, 16:00 uur Nederlandse tijd was het de bedoeling dat de derde vrije training voor de Moto3 klasse op het Circuit of the Americas in Austin, Texas van start zou gaan. Echter was er al de hele ochtend sprake van hevige regenval met daarbij onweer en veel bliksem. Deze weersomstandigheden zorgden ervoor dat de start van de sessie uitgesteld werd.

Zaterdagochtend moest het circuit uit veiligheidsoverwegingen dan ook de poorten dicht houden aangezien er veel bliksemflitsen insloegen in de buurt van het circuit. De toeschouwers werd gevraagd om in hun auto op het parkeerterrein te wachten totdat er meer nieuws kwam. Verder werden ook de werknemers naar een centrale plaats gehaald om zo de veiligheid te kunnen garanderen.

Na wat zoekwerk is bekend geworden dat voor een aantal regio’s in de staat Texas, waaronder Austin, de alarmcode 51 geldt voor zware onweersbuien (Severe Thunderstorm Watch 51). Deze alarmcode geldt tot 15:00 uur lokale tijd in een groot deel van de staat Texas.

Inmiddels is er een update uit Austin gekomen met een nieuw tijdschema. De derde vrije training zal voor alle drie klassen een sessie van twintig minuten zijn met Moto3 om 18:00 uur Nederlandse tijd, MotoGP om 18:30 uur en Moto2 om 19:00 uur. De kwalificaties lijken vooralsnog volgens het ‘normale’ tijdschema te verlopen

Na vrijdag waren er ook al veel klachten over het asfalt op het Amerikaanse circuit. Het zou veel te hobbelig zijn met hier en daar zelfs gaten terwijl ook het gripniveau zeer laag was. Vooral Danilo Petrucci liet zijn mening duidelijk horen.

Update 1 (18:00 uur): Er is opnieuw uitstel. Er is wederom een flinke onweersbui op komst en inmiddels zijn er weer veel flitsen te zien boven het Circuit of the Americas waardoor rijden niet veilig is. FP3 is volledig afgelast waardoor we later vanavond, mochten de weersomstandigheden gunstig genoeg zijn, alleen de drie kwalificatiesessies krijgen. Later meer.

Handige links Red Bull Grand Prix of the Americas:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App