Danny van der Sluis heeft zijn eerste overwinning in de ONK SuperCup 1000 klasse te pakken! Door de harde wind waren de omstandigheden erg lastig tijdens de vierde race van het seizoen op het TT Circuit Assen. De coureur van Start Racing heeft met zijn zege tevens de leiding in het kampioenschap overgenomen.

Voorafgaand aan de vierde racedag van het seizoen had Danny van der Sluis een nuttige trainingdag op het TT Circuit Assen. Samen met Start Racing kon Danny diverse dingen proberen met de motor, waaronder aan de vering en de banden. Er werd veel informatie verzameld en geleerd. Aan het einde van de dag begonnen de rondetijden ook steeds scherper te worden, waardoor Danny de dag goed wist af te sluiten. Bij de start van de eerste kwalificatie van zaterdag regende het een beetje, dus ging Danny op regenbanden naar buiten.

De regen zette niet door, dus Danny besloot al snel om over te schakelen naar slicks. De omstandigheden waren verre van ideaal voor de rijders, maar Danny wist wel een tweede tijd op de klokken te brengen. Kort na de start van de tweede kwalificatie begon het opnieuw te regenen, dus konden de rijders hun tijden uit de eerste sessie niet verbeteren. Danny mocht daardoor vanaf de tweede startpositie de wedstrijd aanvangen.

Een half uur voor de race was het nog erg nat, maar door de extreem hard wind was de baan weer droog bij de start van de race. Danny reed in de beginfase in tweede positie en Cliff Kloots wist voor hem een gat te slaan. Het was door de wind een erg lastige race voor de rijders en het was daardoor soms erg moeilijk met het aanremmen van de bochten. Danny terug naar het achterwiel van Kloots en in de voorlaatste ronde wist hij hem in de GT-bocht te passeren. Een ronde later kwam als winnaar over de finish, wat zijn eerste zege in de ONK SuperCup 1000 klasse betekende!

Danny van der Sluis #10: ‘De eerste overwinning, helemaal super! Het was vanwege de wind een erg lastige race. Cliff (Kloots) kon in de beginfase beter omgaan met de situatie. Later in de race kwam ik weer bij hem en in de voorlaatste ronde pakte ik de leiding. We misten allebei de finishvlag, dus we hebben in de uitloopronde ook nog een mooi duel gehad wat achteraf natuurlijk nergens meer over ging. Ik wil het team en alle mensen die mij steunen bedanken voor deze overwinning!’

 

Handige links OW Cup Assen 08-06-2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App