De tweede race van het ONK SuperCup 1000 seizoen in Assen werd een grote uitdaging voor Danny van der Sluis. Op een nat TT Circuit Assen moest de coureur van Start Racing vanuit de pitstraat vertrekken. Vanaf de laatste positie wist Danny zich nog op te werken naar een zesde plaats in de einduitslag.

Op Koningsdag werd de tweede ronde van de OW Cup in Assen verreden. Danny van der Sluis had de dag ervoor trainingsmeters gemaakt op het TT Circuit. De coureur van Start Racing eindigde in de droge sessies telkens bovenaan op de tijdlijst, waardoor hij met een goed gevoel kon beginnen aan de racedag. Vanwege regen in combinatie met een oliespoor liep het programma vertraging op en een uur later dan gepland begon de eerste ONK SuperCup 1000 kwalificatie. Danny bouwde zijn sessie op de natte baan goed en rustig op. De Honda-coureur noteerde een vijfde tijd. In de tweede kwalificatie was het circuit nog nat, maar de omstandigheden waren wel iets beter. Voor Danny liep deze training niet naar wens en mede door problemen met de grip kwam hij niet verder dan een negende tijd.

Danny stond dus voor een uitdaging voor de wedstrijd en deze werd nog groter na de opwarmronde. Er was kort voor de race weer een regenbui gevallen. In de opwarmronde ontdekte Danny een technisch probleem, waardoor hij de pitstraat in moest. Het team kon het probleem snel verhelpen, maar Danny moest als laatste vanuit de pitstraat vertrekken. In de eerste ronde wist de Honda-coureur al veel rijders te passeren en kwam als veertiende door. Na vijf ronden wist Danny zich in de top-tien te nestelen. Langzaamaan wist Danny het gat naar de rijders voor hem te verkleinen.

Met nog drie ronden te gaan wist Danny op te klimmen naar de zevende plaats en in de laatste ronde ging hij het gevecht aan met concurrent Nigel Walraven. De twee rijders kwamen naast elkaar over de eindstreep. Het duel werd gewonnen door Danny na een inhaalactie in de GT-bocht en het verschil tussen de twee was slechts 0.030 seconde op de finish. Zo scoorde Danny alsnog een zesde plaats, nadat hij vanuit de pitstraat was vertrokken. De derde wedstrijd van het seizoen wordt zaterdag 18 mei verreden op het TT Circuit Assen.

Danny van der Sluis #10: ‘In de opwarmronde kwamen we achter een probleem, dusdanig dat ik naar binnen moest om dit aan te laten passen. Vanuit de pitstraat moest ik achteraan beginnen en vervolgens probeerde ik zo snel mogelijk naar voren te komen. Ik weet nu dat ik een goed tempo kan rijden in de regen. Het moet nog wel iets harder in deze omstandigheden, maar dat is een kwestie van finetunen met de motor. Het is erg jammer van de start, maar als je kijkt hoe het gelopen is in de race mogen we niet klagen. Er zat voor mij in ieder geval niet veel meer in. Cliff (Kloots) wint en ik ben net voor Nigel (Walraven) gefinisht, waardoor de verschillen erg klein zijn geworden in de tussenstand. Het is nog een lang seizoen en we kijken alweer vooruit naar de volgende race!’

Handige links OW Cup Assen 27-04-2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App