Van Emmerik met RENT A SUPERBIKE TEAM in ONK SuperCup 1000

288
renzo-van-emmerik
Renzo van Emmerik - 2018 | foto© Jan Timmerman

Renzo van Emmerik zal komend seizoen opnieuw van start gaan in de ONK SuperCup 1000 van de OW Cup. De Brabander zal dit doen met volledige ondersteuning van het onlangs nieuw opgezette RENT A SUPERBIKE TEAM.

Na een teleurstellend eindresultaat in 2018 vanwege de gevolgen van een aantal crashes, heeft de coureur Renzo van Emmerik voor komend seizoen helemaal omgegooid. De coureur uit het Noord-Brabantse Meeuwen gaat voor niets minder dan de ONK Supercup 1000 titel. Om dit doel te kunnen bereiken heeft Van Emmerik gekozen om zich volledig te laten ondersteunen door RENT A SUPERBIKE TEAM.renzo-van-emmerik
Renzo van Emmerik (l) en Jan Rolfes (r) | foto© RR Motorsports

Renzo van Emmerik: “Ik ben zeer verheugd te mogen aankondigen dat we het komende raceseizoen in het ONK Supercup 1000 kampioenschap, een nieuwe weg inslaan om de strijd aan te gaan voor de Nederlandse titel ONK Supercup 1000. In dit uiterst competitieve kampioenschap op het hoogst haalbare niveau in Nederland, is het van belang dat alles klopt om tot een optimaal resultaat te komen. Op eigen kracht en met behulp van de steun door vele betrokkenen zoals familie, vrienden en sponsors, is het ons gelukt een plaats te veroveren in de top van de nationale wegracesport.  Om onze inspanningen tot nu toe te kunnen verzilveren binnen het huidige competitieve veld, zijn we op zoek gegaan naar de mogelijkheden en kansen om ons totaalpakket te optimaliseren.  De uitbreiding van het servicepakket van RR MOTORSPORTS, namelijk het kunnen huren van een professioneel raceteam als RENT A SUPERBIKE TEAM in 2019, kwam voor ons dan ook op het juiste moment. Door onze positieve ervaringen met RR Motorsports in de afgelopen jaren wisten we dat zij dezelfde visie en werkwijze hebben als ons en dat gaf ons vertrouwen om voor RENT A SUPERBIKE TEAM te kiezen.  Voor mij als coureur, betekent deze ondersteuning dat ik me het komende seizoen volledig en uitsluitend kan richten op mijn prestatie als coureur. Uiteraard zal ik deelnemen aan de wedstrijden op een BMW S 1000 RR racer van het RENT A SUPERBIKE TEAM, voorzien van Dunlop banden en TRACTIVE suspension. Belangstellenden, fans en sponsors zijn het komende jaar tijdens de races wederom zeer welkom, en zullen ook op een vernieuwde wijze worden ontvangen en gefaciliteerd.”

Jan Rolfes: “Ook wij zijn zeer verheugd om onze nieuwe service “RENT A SUPERBIKE TEAM” te kunnen starten met Renzo als coureur. Het nieuwe en unieke concept “RENT A SUPERBIKE TEAM” is o.a. bestemd voor coureurs die een bepaald niveau hebben bereikt, maar het nog net niet lukt alle eindjes aan elkaar te verbinden, zodat een optimaal resultaat wordt behaald uit alle gedane inspanning. Uit onze eigen ervaringen  in het verleden met het JR Racing Team als succesvol team in de Nederlandse wegracesport, hebben we een pakket samengesteld met competitieve BMW S 1000 RR racers, professionele technici en relatiebeheer, waardoor coureurs zoals Renzo zich volledig kunnen focussen op hun eigen sportieve prestatie. Wegrace is een teamsport, waarbij het team de taak heeft de coureur te ontzorgen. Door de ontstane samenwerking heeft RENT A SUPERBIKE TEAM deze taak op zich genomen. Een belangrijk onderdeel hiervan is het organiseren van activiteiten door het RENT A SUPERBIKE TEAM voor relaties zoals fans en sponsors. Ter voorbereiding op het seizoen 2019 zal het nieuwe RENT A SUPERBIKE TEAM met Renzo in maart afreizen richting Spanje om een eerste 6-daagse test uit te voeren.”

Voor meer informatie kunt u zich richten tot RENT A SUPERBIKE TEAM via [email protected]