Van Straalen pakt met Team Magic-Pirelli-Suzuki de winst in 501 van Assen

76
Team Magic-Pirelli-Suzuki

Glenn van Straalen heeft zaterdag 14 juli samen met Nigel Walraven en Alexander Klaassen de 501 van Assen op zijn naam geschreven, een endurance wedstrijd van 111 ronden over het TT Circuit Assen. Glenn leverde een knappe prestatie, omdat hij met een 600cc motor het moest opboksen tegen snellere 1000cc motoren.

Glenn van Straalen reed afgelopen weekend niet met zijn KTM RC 390R, maar eenmalig met een Suzuki GSX-R 600, het type motor waar hij vorig jaar Nederlands kampioen mee werd in de 600cc-klasse. Glenn reed tijdens de 501 van Assen, een endurance-wedstrijd van 111 ronden over het TT Circuit Assen, waar teams met twee of drie coureurs aan de start staan. Glenn vormde een team met Suzuki-rijders Nigel Walraven en Alexander Klaassen onder de naam ‘Team Magic-Pirelli-Suzuki’.

Glenn stapte vrijdag 13 juli weer voor het eerst dit jaar weer op de Suzuki. Het was uiteraard even wennen, maar de coureur uit Hoogkarspel wist al snel weer goede tijd te draaien. Teammaten Walraven en Klassen reden met een 1000cc motor, net als de meeste favorieten voor de overwinning van de 501 van Assen. Walraven wist zaterdagmorgen de pole position te veroveren en pakte na de start ook de leiding in de wedstrijd.

Al snel was het duidelijk dat de strijd voor de overwinning tussen twee teams zou gaan. De concurrent van Team Magic-Pirelli-Suzuki was een tweemans-team met twee 1000cc motoren. Ondanks dat wist Glenn met zijn 600cc motor de voorsprong te consolideren. Het team had het in tweede deel van de race een goede strategie met het aantal pitstops, aangezien er ook rekening gehouden met worden met de hoeveelheid brandstof die een motor bij zich kan hebben. Met een sterkte laatste stint van zowel Glenn als Walraven wisten ze eerste plaats vast te houden en de race winnend af te sluiten.

Glenn: ‘Het was een mooi weekend! Ook was ik tevreden dat mijn tempo er al snel weer in zat op de 600cc motor. De race was erg gaaf, maar je moest ook goed opletten omdat de snelheidsverschillen op de baan vrij groot waren. De samenwerking met het team verliep uitstekend en het was dan ook een echte teamprestatie dat we na 111 ronden op de hoogste trede van het podium stonden!’

Er breekt nu een lange zomerstop aan voor Glenn. De volgende World Supersport 300 wedstrijd wordt pas in verreden van 14 t/m 16 september op het circuit van Portimão in Portugal.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

 

Handige links OW Cup 501 Endurance:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag