Vanaf nu op Racesport.nl: Verhalen van Man

3472

Komend weekend begint de 2022 Isle of Man TT waarbij er op Racesport.nl veel aandacht zal worden geschonken aan dit legendarische road race evenement. Racesport.nl redacteur Guido Fenneman is er gedurende de hele Isle of Man TT bij om niet alleen verslag te doen van de races maar ook om in beeld te brengen wat er allemaal bij dit evenement komt kijken. 

Ik heb er lang naar uitgekeken maar deze week gaat het eindelijk beginnen: mijn reis naar de 2022 Isle of Man TT races. Het plan was er twee jaar geleden al maar kon vanwege de coronapandemie niet uitgevoerd worden omdat de TT natuurlijk ook niet doorging; nu gaat het dan eindelijk gebeuren.

In mijn dagelijkse werkzaamheden voor Racesport.nl houd ik me voornamelijk bezig met de MotoGP en het World Superbike kampioenschap, maar het road racen is toch altijd iets waar mijn aandacht naar uit is gegaan. De pure adrenaline en de passie bij zowel de coureurs als de fans is iets heel bijzonders, vandaar dat ik dat graag ik beeld wil brengen.

Met een prachtige 2022 BMW K1600GT – beschikbaar gesteld door BMW Motorrad Nederland – en gekleed van top tot teen in motorkleding van RST en Bell Helmets – beschikbaar gesteld door Bihr Nederland – en support van Motoerit Motorreizen zal ik op dinsdag 24 mei vertrekken via de Eurotunnel in Calais richting de haven van Liverpool om daar op woensdagavond 25 mei de ferry naar het Isle of Man te pakken. Hierdoor ben ik op tijd om de laatste voorbereidingen van de TT-organisatie en het hele eiland te aanschouwen voordat de eerste trainingen op zondagmiddag beginnen.

Gedurende het hele evenement zal ik uiteraard verslag doen van alles wat er op de baan gebeurt, maar is mijn doel ook om zoveel mogelijk mooie verhalen te verzamelen van alles wat er zich naast de baan afspeelt. Interviews met een aantal topcoureurs staan al gepland maar ook wil ik de coureurs daarachter graag in beeld brengen, zij rijden immers niet mee voor de overwinning of de podiumplaatsen maar doen het puur uit passie en liefde voor de sport en voor het eiland.

Ook zal ik het Nederlandse Performance Racing Achterhoek met hun Nederlandse coureur Ilja Caljouw op de voet volgen. Het team uit Hengelo Gelderland heeft al vaker deelgenomen aan de Isle of Man TT maar voor de 34-jarige Caljouw zal het de eerste keer zijn.

Verder ga ik mijn best doen om de organisatie van dit evenement zo goed mogelijk in beeld te brengen. Na twee jaren zonder de Isle of Man TT is er ontzettend hard gewerkt om het evenement als nooit tevoren weer op de kaart te zetten. Zo zal er voor het eerst in de geschiedenis Live TV zijn, maar daarnaast zijn er nog talloze andere zaken die misschien minder in het oog springen maar wel een grote invloed hebben op het evenement. Ook hoop ik andere technische zaken vast te kunnen leggen zoals bijvoorbeeld het prepareren van het zestig kilometer lange circuit of het verloop van de technische keuring.

Misschien wel het lastigste om in beeld te krijgen maar in mijn ogen ook het mooiste is de cultuur die er op het Isle of Man heerst. Gedurende deze twee weken staat het hele eiland in het teken van de TT races en is iedereen ermee bezig. Hoe beleeft de lokale bevolking dit evenement, wat drijft de marshals om er ieder jaar opnieuw in weer en wind te staan en wat zorgt ervoor dat fans vanuit letterlijk alle hoeken van de wereld naar dit kleine eiland komen om dit evenement te bezoeken?

Gewapend met een aantal camera’s en microfoons zal ik dus naast de verslagen van alle actie op de baan vooral veel video’s maken van al deze genoemde zaken die naast de baan gebeuren. Veel van deze video’s hoop ik zo snel mogelijk (en dus tijdens het evenement) al te kunnen plaatsen op Racesport.nl en het Racesport.nl YouTube kanaal.

Gedurende het hele evenement zal ik op het Isle of Man aanwezig zijn dus wordt er niets van de actie gemist. Mijn terugreis begint op maandagavond 13 juni wanneer ik weer op de ferry naar Liverpool zit om vervolgens weer via de Eurotunnel terug te keren naar Nederland.

Zijn er dingen die je graag wilt zien of onderwerpen die naar jouw mening onderbelicht zijn met betrekking tot de Isle of Man TT? Stuur me een mailtje naar [email protected] en ik zal mijn best doen om dit mee te nemen in één van de artikelen of video’s.Deze Isle of Man Roadtrip is mede mogelijk gemaakt door:Handige links Isle of Man TT 2022:

Tijdschema en volledige uitslagen
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter