Veijer, Iwema en Bendsneyder over dag 3 van de Bitci Motorrad Grand Prix von Österreich

3216
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder | foto© SAG Team

De Bitci Motorrad Grand Prix von Österreich zit erop. Collin Veijer, Jasper Iwema en Bo Bendsneyder kwamen zondag alledrie nogmaals in actie in respectievelijk de Red Bull MotoGP Rookies Cup, de FIM Enel MotoE World Cup en de Moto2 race. Onderstaand de reacties van het drietal na afloop van de derde en afsluitende dag.

Het was zondag een in meerdere opzichten een spannende dag op de Oostenrijkse Red Bull Ring. Een regenbui tijdens de MotoGP race zorgde voor het nodige spektakel en een wel heel bijzondere wedstrijd. De MotoE race, die direct na de MotoGP race werd verreden, werd op een opdrogende baan verreden terwijl de Moto2 en de Red Bull MotoGP Rookies Cup coureurs hun wedstrijd op een volledig droog circuit afwerkten.Collin Veijer (P8): “Gelukkig was het vandaag iets minder warm dan gisteren tijdens de eerste wedstrijd, en daar werd het voor mij gezien mijn fysieke conditie niet minder van. De start van de race was vandaag beter. Vervolgens heb ik me in het begin een beetje in proberen te houden, mijn positie vast zien te houden en niet direct aan te vallen. Dat kost namelijk veel extra energie, en ik vooraf best wel een beetje bang dat ik het opnieuw niet de hele race vol kon houden. Toen ik gedurende de race merkte dat het beter ging dan gisteren heb ik in de slotfase nog proberen aan te vallen. Op een gegeven moment lag ik zelfs even zesde om uiteindelijk op iets meer dan twee seconden als achtste de finish passeren. Poeh, wat ben ik hier blij mee. En dan bedoel ik niet alleen met de uitslag maar misschien nog wel meer omdat het vandaag al een stuk beter ging dan gisteren. Ik ben er zeker nog niet maar ik kijk nu wel met een stuk meer vertrouwen uit naar volgend weekend als in Jerez de volgende ronde van het FIM Junior Moto3 World Championship op het programma staat. Nu eerst een paar dagen even rustig aan doen en herstellen. Nogmaals bedankt voor jullie support en steun de afgelopen dagen.”

Jasper Iwema (P14): “Het was vanmiddag een vreemde race door de baanomstandigheden. Ik maakte een goede start en in de eerste bocht moest ik contact met andere rijders vermijden waardoor ik een aantal posities verloor. Ik herstelde me later, voerde mijn tempo op en passeerde enkele rijders, dat is racen. Ik ben dan ook tevreden met mijn prestatie van vandaag.”

Bo Bendsneyder: (P17): “Het is een heel moeilijk weekend geweest hier op de Red Bull Ring. Na het eerste weekend hier stonden we open om een beter tweede weekend te hebben maar het was opnieuw echt moeilijk. Zaterdag tijdens de derde vrije training ging het goed, we lieten hier zien dat we de snelheid hadden, maar vervolgens ik kreeg de snelheid niet meer te pakken. We moeten ons focussen en kijken hoe dit heeft kunnen gebeuren. Silverstone is een circuit waar ik van hou en we focussen ons op de volgende race daar.”

Racesport.nl Liveblog
Voor meer details van de sessies tijdens deze derde en afsluitende dag van de Bitci Motorrad Grand Prix von Österreich verwijzen wij jullie naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag.Handige links Bitci Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter