Veldhoven prooi voor BB64 Academy rijder Jurrien van Crugten

899
jurrien-van-crugten
Jurrien van Crugten | foto© Rob Mulder

Afgelopen zaterdag kon het lang verwachtte NK Junior Moto Racing seizoen van start gaan op het Kart circuit De Landsard in Veldhoven. Ligtermoed, Van Crugten, De Vries en Gouw komen dit jaar alle 4 uit in de Molenaar NSF100 cup. Ze hebben met elkaar de nodige meters gemaakt tijdens de lange aanloop richting de eerste wedstrijd, en zijn klaar voor de start van het seizoen.

De 12 jarige Van Crugten kende een zeer sterke dag, met de polepositie, snelste ronde en een overwinning in beide races was hij heer en meester op de snelle ruim 1000 meter lange kartbaan.

Ligtermoed daarentegen kende een ongelukkige dag, problemen in beide kwalificaties zorgde voor slechts een 9e startplaats. Met een P4 in het dag klassement na beide races, wist hij de schade nog enigszins te beperken. De Vries had weinig last van plankenkoorts in deze voor hem nieuwe klasse, als rookie wist hij een mooie 4e startplek te bemachtigen. Ook in de races stond hij zijn mannetje en wist met een 4e en 5e plek een 5e plaats in het dag klassement te veroveren. Dat we nog veel van De Vries kunnen verwachten liet hij zien door in de 2e race na Jurrien de snelste rondetijden op de klok te zetten. Gouw die met een podium in 2020 als Wildcard rijder al had laten zien thuis te horen in deze klasse, kwalificeerde zich op een verdienstelijke 5e positie. Met de 7e plek in race 1 kreeg hij net iets minder dan hij verdiende na een ongelukkige touche met Ligtermoed in de laatste ronde. Race 2 wist gouw de 6e plek veilig te stellen.

Met 4 rijders in de top 6 van het kampioenschap kijken de Academy rijders uit naar de double header in Assen op 10 en 11 juli, waar 100 punten liggen te wachten om verdeeld te worden.

Bo Bendsneyder:  “Ik ben zeer tevreden over de prestaties van de jongens, de eerste wedstrijd is altijd extra spannend. Ze hebben allemaal andere races gereden en komen verschillende dingen tegen. Het is belangrijk geen fouten te maken en het maximale aantal punten mee naar huis te nemen. Dit hebben ze alle 4 heel goed gedaan. Ik kijk erna uit om ze in Assen weer in actie te zien”.

Jurrien van Crugten #36 P1: “Na een goede trainingsdag op vrijdag was ik klaar voor de wedstrijd. In de kwalificatie wist ik op eigen kracht de pole te pakken. Beide wedstrijden lukte het om los te komen van de rest van het veld en dit vast te houden. Het was de perfecte start van het seizoen, en als extraatje staat nu ook het baanrecord met een 53,9 op mijn naam”.

Thije Ligtermoed #17 P4: “Vandaag was geen goede dag voor mij, in de kwalificaties heb ik slechts 2 ronden probleemloos kunnen rijden, dat was te weinig om een goede startpositie te behalen. Als je van ver moet komen in deze klasse is het bijna onmogelijk om de aansluiting met de eersten weer te vinden. Eigenlijk moet ik best tevreden zijn met een 4de plek, al voelt het nog niet zo. Ik hoop dat ik in Assen mijn snelheid weer kan laten zien”.

Luuk de Vries #24 P5: “Ik ben tevreden over mijn eerste wedstrijd op de NSF100. Met een 55,1 kwalificeerde ik me op een 4e startpositie. Race 1 kwam ik helaas 0,3 seconde te kort voor een derde plek. Race 2 ben ik op een mooie vijfde plek geëindigd met een snelste ronde van 54,3. Weer veel geleerd, nu gaan we ons klaar maken voor de races op Assen”.

Dean Gouw #21: P6: “Ik ben niet super tevreden over vandaag, het was gewoon oké. Na mijn 5de plek in de kwalificatie had ik gehoopt mee te kunnen met de jongens die vochten om het podium. Dat lukte me niet en ik kwam op P6 terecht, in de laatste ronde kreeg weinig ruimte van Thije wat me nog een extra plek kostte. Race 2 was ik iets sneller en werd ik 6de. In Assen ga ik mijn best doen om dat beetje extra te vinden en mee te doen voor het podium, want ik weet dat ik dat kan”.

Zonder onze sponsoren kunnen wij deze jongens niet zo goed ondersteunen. Wij bedanken dan ook MSGsoftware, Macna, HJC, Forma, Delta Braking, Van der Pol Premiumsignmakers, Putoline, RMImagestudio, Splash design en YSS suspension voor hun hulp en vertrouwen.Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter