Verhalen van Man #6 (VIDEO): Terugblikken met Ilja Caljouw

5654
Ilja Caljouw over Ballaugh Bride - Isle of Man TT | © Adam McMahon

De Isle of Man TT is weer begonnen waarbij er op Racesport.nl veel aandacht zal worden geschonken aan dit legendarische road race evenement. Racesport.nl redacteur Guido Fenneman is er gedurende de hele Isle of Man TT bij om niet alleen verslag te doen van de races maar ook om in beeld te brengen wat er allemaal bij dit evenement komt kijken. 

We mogen gerust zeggen dat het een bewogen eerste Isle of Man TT was voor Ilja Caljouw. Op maandag tijdens de tweede kwalificatie kwam hij ten val en moest hij een nacht in het ziekenhuis doorbrengen. Op dinsdag werd er niet gereden waarna hij op woensdagavond weer op zijn Superbike stapte.Iedere avond wist de Performance Racing Achterhoek coureur zijn rondetijd verder aan te scherpen waarbij een ronde met het gemiddelde van 114.219 mph uiteindelijk de snelste was. Ondanks deze progressie was het niet genoeg om zich te kwalificeren voor de Superbike en Senior race van afgelopen zaterdag en komende vrijdag. Dit betekende dat Caljouw en zijn team uit Hengelo Gelderland op zaterdag niets anders konden doen dan toekijken en dat ze ook al eerder van het eiland zullen vertrekken aangezien ze op vrijdag tijdens de Senior TT wederom niet mogen starten.

Er was nog hoop om wel van start te kunnen gaan in de Superstock TT race op maandagavond maar ook hier bleek dat Caljouw zich op een haar na niet gekwalificeerd had. De organisatie had de 34-jarige coureur van Performance Racing Achterhoek nog wel op de reservelijst gezet maar uiteindelijk werd de keuze gemaakt om sowieso niet van start te gaan.

Het werd niet de Isle of Man TT waarop Ilja Caljouw en het Performance Racing Achterhoek team op gehoopt hadden maar het is wel een ervaring die ze beide partijen nooit meer zullen afpakken. Op zaterdagavond na afloop van de Superbike TT gingen we nog eens napraten over deze hectische eerste week van de Isle of Man TT met hoogte- en dieptepunten.Deze Isle of Man Roadtrip is mede mogelijk gemaakt door:Handige links Isle of Man TT 2022:

Tijdschema en volledige uitslagen
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter