Warm up
We hadden vooraf iets veranderd aan de motor waardoor we iets meer grip kregen in de bochten en we hadden het tandwiel veranderd om meer snelheid te pakken op het rechte stuk.

De eerste paar ronden gingen lekker ik reed samen met Tomas de Vries, maar toen ik hem voorbijging was hij gevallen en raakte geblesseerd voor de race en Charlie Nesbitt crashte vlak achter mij in dezelfde bocht.  Ik reed nog een paar goede ronden maar wist toch in de laatste ronden een goed rondje eruit te persen. Waarbij ik mezelf op p4 zette van de gp2.

Race
Ik ging er met veel vertrouwen in en de opwarm ronde voelde gelijk al goed en wist ik dat ik voor het podium kon strijden. Bij de start was ik niet nerveus maar echt gefocust op het gene wat ik wou en dat was 1.09 rijden en voor het podium knokken.

Mijn start was niet zo goed, ik kwam niet lekker weg maar ik wist van mezelf dat ik sterk op de remmen was en wist ik mijn plek te behouden en waren Rob Hartog en ik gelijk met elkaar in contact. Op de baan hielden we ons niet echt aan de anderhalve meter regel maar, we leverden mooie strijd met ons tweeën we wisten ons al snel door het veld heen te knokken.

Na een paar ronden zat er een gat tussen mij en Rob. Er zaten drie rijders tussen waarvan ik wist ik dat ik die kon pakken. Dat deed ik snel en moest ik weer een gat dicht rijden van meer dan een seconde.

Na een paar ronden zat ik achter Rob en was ik in gevecht voor het podium. En wist ik Rob te pakken toen hij met een ander wijd ging. Ik heb tot laatste ronden gestreden om het podium te halen maar door een achterblijver en een kleine fout van mij kon ik het gat niet meer dicht rijden en wist ik dat ik genoegen moest nemen met een 4de plek in mijn klasse.

Rob Hartog en ik hadden nog een botsing in de laatste ronden bocht ingaan bij Old hairpin maar, dat is racen, het hoort erbij en het houdt je scherp. De dag ervoor pakte ik Rob en nu pakte hij mij net voor de finish.

We zijn als team super blij hoe we ons naar voren hebben geknokt en goed resultaat hebben neergezet in beide races.

Handige links British Superbikes Donington Park- 01- 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App