Verslag Nelon Racing Roadraces Hengelo (GLD)

133

De wedstrijddag begon met tegenslag, maar Nelon Racing dankzij derde plaats Michael Hofman super tevreden terug uit Hengelo.

Zondagochtend keek iedereen reikhalzend uit naar de vier wedstrijden welke zouden worden geracet door Michael Hofman. Helaas was de 125 cc Honda tijdens de training op zaterdag vastgelopen. Oudere lezers herkennen dit wel van vroeger, het zogenaamde ‘vastlopertje’ dat bij tweetakt motoren vaak voorkwam. Alle ogen waren dus gericht op de Honda 600 uitkomend in de Benelux Trophy. Dit weekend zou er ook gestart worden in het International Road Racing Championship, de IRRC.

Helaas bleek er ’s ochtends een technisch probleem te zijn opgetreden aan de koeling van de Honda waardoor de eerste wedstrijd in het IRRC niet kon worden geracet. Hier kwam het team achter nadat de Honda de baan op kwam, de motor werd hierop in de pitstraat geparkeerd. Nadat de motor was gerepareerd stond de eerste van de twee BeNeLux Trophy races op het programma. Na een goede start vanaf de vierde startplaats kwam Michael Hofman in de eerste ronde als eerste door. Hierna zakte Michael naar de vierde plaats terug om in de laatste ronde toch nog bijzonder knap als derde onder de zwart-wit geblokte vlag te finishen. Het beste resultaat van Nelon Racing dat dit jaar zijn 25-jarig jubileum viert op de Varselring in Hengelo werd gevierd.

Om geen risico’s te nemen werd de tweede IRRC wedstrijd overgeslagen. Tijdens de tweede Benelux Trophy 600 Supersport wedstrijd reed Michael wederom een goede wedstrijd en eindigde hij als vierde. Met de punten uit Frankrijk opgeteld staat Michael nu met 38 punten op de vierde plaats in de stand om de Benelux Trophy.

Jorn Hamberg,in het verleden al uitkomend voor Nelon Racing voegde zich dit weekend ook bij het team. Jorn was de grote winnaar met twee keer winst in de Benelux Trophy 600 supersport. Zondagavond rond half tien was alles ingepakt en keerde het team tevreden terug naar Wieringen. Het programma voor de komende races zal snel gepubliceerd worden.

Handige links International Road Races Hengelo (GLD)