Er bestaat geen vrijer gevoel dan het besturen van een motor. En dan bij voorkeur in een prachtig land en op een fantastische route. Wij zetten vijf van de mooiste motorroutes van de wereld op een rijtje, zodat jij jouw nieuwe roadtrip alvast kunt plannen. Een zorgverzekering vergelijken is een handig onderdeel van die planning, omdat zorg in andere landen een stuk duurder kan zijn. Sluit daarom een aanvullende zorgverzekering met buitenlanddekking af en stap zo voorbereid op de motor.

The road to Hana (Hawaï)
Een van de meest beroemde autotochten van Amerika mag zeker niet ontbreken in dit lijstje: the road to Hana. Deze kustroute van ruim 83 km lang, vind je op op Maui, Hawaii. Deze route begint in het noorden (Pa’ia) en eindigt in Hana in het oosten. In deze legendarische route zitten maar liefst 620 bochten en bijna 60 bruggen. Onderweg kom je van alles tegen: van watervallen tot prachtige uitzichten en van verlaten stranden tot jungle. Voor deze trip heb je minimaal één dag nodig.

Transfăgărășan (DN7C) (Roemenië)
De DN7C is door Top Gear uitgeroepen tot beste weg ter wereld. En dat is begrijpelijk, want deze spectaculaire weg loopt dwars door het hoogste gebergte van Roemenië. De weg is ruim 90 km lang. De haarspeldbochten en steile afdalingen kunnen zelfs de meest ervaren motorrijders afschrikken, maar het uitzicht langs de route is het meer dan waard. Het leger heeft er 4 jaar over gedaan om deze strategische weg aan te leggen in de bergen. Om rotsen weg te blazen, is flink wat dynamiet gebruikt.

Hai van Pass (Vietnam)
Tijdens de ‘Vietnam Special’ van Top Gear kwam deze indrukwekkende route al aan bod. Toen zag je Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May de fantastische route over de beroemde bergpas afleggen. De route ligt aan de oostkust van Centraal-Vietnam en loopt van Hue naar Hoi An. De reis bedraagt zo’n 160 kilometer. Het meest indrukwekkende gedeelte van de reis gaat over de Hai Van Pass, ook wel Wolkenpas genoemd. Vanaf daar heb je een spectaculair uitzicht over de baai. Ook Elephant Springs, een waterval waar je kunt zwemmen, is zeker een stop waard.

Route 66 (Verenigde Staten)
Route 66 is misschien wel het meest bekende stukje asfalt ter wereld. De Amerikanen noemen deze fantastische weg ook wel ‘Mother Road’. Road 66 was een van de eerste snelwegen in de Verenigde Staten. Het is een waanzinnig populaire route onder motorrijders. De weg is maar liefst 3940 kilometer lang. Onderweg kom je tientallen historische bezienswaardigheden tegen. Voor de hele route kun je gemakkelijk 4 weken uittrekken.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App