Vierde plaats voor Deroue in Snetterton

206

Scott Deroue (foto credit: Teambericht Scott Deroue)

In de zesde race  van het BSB Pirelli Superstock Championship heeft Scott Deroue met een vierde plek zijn beste seizoenprestatie geleverd.

Met een derde plaats op een nat Snetterton in de vrije trainingen en een vierde tijd in de eerste tijdtraining op een droge baan werd al duidelijk dat de extra  trainingen de afgelopen weken zinvol waren. De tweede tijdtraining regende het dermate hard dat het TSINGTAO MV AGUSTA Team het raadzaam achtte, evenals enkele andere teams, binnen te blijven. Tijden werden niet verbeterd waardoor de coureur uit Nijkerkerveen voor het eerst dit seizoen vanaf de tweede rij mocht vertrekken.

Na een goede start, gevolgd door een solide race en een voortdurend duel met de Brit Armstrong zag Deroue na twaalf ronden als vierde de finishvlag.

Deroue : “Ik had een goede start, in het begin van het seizoen was dit nog wel eens lastig. Ik kon het tempo goed volgen maar de eerste drie waren een fractie sneller. Uiteindelijk kwam ik 2.3 seconden tekort op het podium. Mijn rondetijden waren uiterst constant. Ik hoop nu de aansluiting gevonden te hebben voor de rest van het seizoen. Zowel het team als ik zijn vandaag zeer tevreden“.

Met dit resultaat bezet Deroue de veertiende positie in de tussenstand van het kampioenschap.

De volgende race is in het weekend van 22-24 juli op het circuit van Thruxton.