Vierde plaats voor Rick Dunnik in Assen

156
dunnik
Rick Dunnik | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman

Het eerste raceweekend van het seizoen is goed begonnen voor Rick en team HDRacing. Rick finishte op de vierde plek en haalde hiermee de eerste punten in de ADAC NEC competitie binnen.

Goede kwalificatie
Rick reed een goede kwalificatie op vrijdag en zaterdag. Zaterdag kende hij een lastig begin van de sessie, maar kwam in de slotfase goed naar voren en nam uiteindelijk de vierde tijd voor zijn rekening. Op vrijdag zette hij in de kwalificatie de vijfde tijd neer.Spannende wedstrijd
Rick startte zondag vanaf de vierde plek en ging goed met de kopgroep mee. Helaas verloor hij in het begin van de wedstrijd door een geforceerde uitwijkmanoeuvre de aansluiting met de kopgroep.

Hij kwam vervolgens in een tweegevecht met Luca de Vleeschauwer terecht. Bijna iedere ronde was het stuivertje wisselen om de koppositie. De strijd werd een paar meter voor de finish in het voordeel van Rick beslist. In eerste instantie was Rick vijfde, maar na afloop van de wedstrijd werd Jeffrey Buis door de wedstrijdleiding gediskwalificeerd, omdat hij niet aan het vereiste gewicht voldeed.

Al met al was een prachtig raceweekend met aansprekende resultaten van Nederlanders in de verschillende raceklassen. Mooi voor het publiek en goed voor de motorsport!

 

Handige links Acerbis Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Foto’s donderdag
Foto’s vrijdag
Foto’s zaterdag
Foto’s zondag