Het ging niet makkelijk voor Scott Deroue in de tweede World Supersport 300 wedstrijd in Jerez. Desondanks wist de MTM Kawasaki MotoPort coureur zich in de grote kopgroep naar een vierde plaats in de einduitslag te knokken.

In de nieuwe WorldSBK opzet rijdt de World Supersport 300 klasse ieder weekend twee races. Na een spectaculaire openingsrace scoorde Scott Deroue zaterdagmiddag zijn eerste podium van 2020 met een derde plaats. Zondagmorgen in de warm up ging het uitstekend voor MTM Kawasaki MotoPort coureur met een derde tijd.

In de middag gingen de lichten opnieuw uit voor de tweede race van het weekend in Zuid-Spanje. Net als in de eerste race moest Deroue van ver komen op de grid, nadat hij zich als dertiende had gekwalificeerd via de Superpole. De baantemperatuur was ondertussen opgelopen naar zo’n 55 graden. Met deze andere baancondities, vergeleken met de warm-up, was het voor Deroue lastig om zijn gebruikelijke tempo en ritme te vinden.

Vanaf de vijfde startrij wist de vicewereldkampioen wel snel plaatsen goed te maken. Deroue nestelde en handhaafde zich in de voorste gelederen van de grote kopgroep. Ondank dat het volgens Deroue een moeilijke race was, wist hij zich in de laatste ronde nog wel naar een vierde plaats te knokken. Na twee races staat de Kawasaki-coureur ook op een gedeelde vierde plaats in het kampioenschap.

Scott Deroue: “Het was echt een hele moeilijke race. We hadden niet het tempo vandaag. In de warm-up ging het super, maar in de race hadden we het lastig met de hoge baantemperatuur. Normaal komen ze mij met remmen moeilijk voorbij en nu gebeurde dat wel. Dan raak je uit het ritme. Maar met P4 moeten we vandaag zeer tevreden zijn na het podium van gisteren. Nu op naar Portimão!”

Volgende week komt Deroue opnieuw in actie, dan tijdens de tweede ronde van het World Supersport 300 kampioenschap in Portimão. Een circuit waar hij goede herinneringen aan heeft!

 

Handige links Pirelli Spanish Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App