Vijfde plaats na podiumstrijd voor Glenn van Straalen in Most

239
glenn-van-straalen
Glenn van Straalen | foto© Damon Teerink

Glenn van Straalen is als vijfde gefinisht in de tweede IDM Supersport 600 wedstrijd in Most. De NIWA Racing coureur was aan het strijden voor de tweede plaats, toen de race vroegtijdig werd afgebroken vanwege een crash. In de eerste race kwam Glenn in de tweede ronde ten val.

De tweede ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap werd verreden op het circuit Most in Tsjechië. Een maand geleden heeft Glenn van Straalen op deze voor hem nieuwe baan getest. Vanaf de eerste trainingsdag was het gevoel goed. De NIWA Racing coureur stond vijfde na de vrije trainingen en in de kwalificaties zette hij een zesde tijd op de klokken. Dit betekende dat Glenn vanaf de tweede startrij aan de races mocht beginnen. In de eerste race kende Glenn een goede openingsronde, waarin hij als vijfde doorkwam. Echter bij het ingaan van de tweede ronde ging de coureur uit Hoogkarspel plots onderuit. Een vreemde crash volgens de coureur zelf en erg balen aangezien hij het gevoel had om voor de podiumplaatsen te kunnen strijden.

Zondagmiddag had Glenn een nieuwe kans in de tweede race. De 20-jarige coureur kwam sterk van zijn plek en dook als derde de eerste bocht in. Vervolgens viel Glenn terug naar plaats vijf en vocht hij samen met een andere rijder voor de vierde plaats. Het duo had een strak tempo, waardoor ze samen naar het tweetal voor hen konden rijden. Hierdoor kon Glenn in de slotfase voor de tweede plaats gaan. Met nog vier ronden te gaan wist hij zich naar de tweede plaats op te werken, maar in deze ronde volgde er ook een rode vlag. Aangezien er 75% van de race was verreden, pakte de rode vlag situatie voor Glenn ongunstig uit. De einduitslag werd opgemaakt aan de hand van een eerdere doorkomst, waardoor de NIWA Racing coureur als vijfde werd geklasseerd.

Glenn van Straalen: “We hadden vanaf de eerste dag de snelheid goed te pakken. Na de kwalificaties stonden we zesde, maar het was verschil naar de top-drie klein. De eerste race was erg balen van de crash, ik was de motor ineens kwijt. Het was een goede tweede race en ik was blij met mijn tempo. Ik was net vanaf P5 naar P2 gekomen, toen de rode vlag kwam. Dat is balen, maar we hebben ons goed laten. Hopelijk valt het de volgende keer onze kant op.”

De derde ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap staat gepland in het weekend van 23 t/m 25 juli. Op het circuit van Schleiz wordt dan de vijfde en zesde race van het seizoen verreden.

Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]

Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?