Wattel op het podium voor de BB64 Academy, Ligtermoed en Gouw laten vechtlust zien

386
jur-wattel
Jur Wattel (46) - Veldhoven | foto© Rob Mulder

Jur Wattel behaald zaterdag met een derde en tweede plek in de races op het Kartcircuit de Landsard zijn eerste podium in het Molenaar NSF100 Championship. Na een moeizame eerste wedstrijd werd het harde werken en de inzet beloond met een dik verdiende tweede plek in het dagklassement.

Thije Ligtermoed reed een sterke eerste wedstrijd, maar kon echter niet voorkomen dat hij genoegen moest nemen met de tweede plek. In race 2 resulteerde een alles of niets poging in tranen, met een tweede en negende plek was de eerste plek naast het podium zijn deel. Dean Gouw mocht in de hitte van het zuid Spaanse Malaga zijn eerste race starten in de MiniGP110 klasse van de Cuna de Campeones. Na een moeizame zaterdag met de nodige technische uitdagingen kon de vanaf de twaalfde plek startende Gouw een mooie elfde en negende plek mee naar huis nemen.Bo Bendsneyder: “Jur heeft een grote uitdaging gehad de afgelopen maanden, hij heeft hard gewerkt aan het veranderen van zijn rijstijl, iets wat zeker geen makkelijke opgave was. Het is goed om te zien dat dit zijn vruchten afwerpt en direct in de tweede wedstrijd wordt beloond met een tweede plek op het podium.

Thije heeft 2 wedstrijden gevochten voor wat hij waard was en laten zien hoe graag hij wil winnen, hij ging voor de winst en zag een klein gaatje, helaas trok hij deze keer aan het kortste eind, but thats racing. Ondanks dat het nu voor hem even zuur is, zijn het waardevolle ervaringen die hem alleen maar beter zullen maken.

Debuteren is een Spaanse competitie is niet eenvoudig, al helemaal niet onder subtropische weersomstandigheden. Dean heeft het erg goed gedaan en ondanks de technische uitdagingen het maximale uit de track-time gehaald en meteen zich gemeld in de top 10. Hij gaat hier nog heel veel leren.”   

Jur Wattel #46: “Ik ben erg blij dat ik met dit podium heb laten zien wat ik kan, het waren 2 spannende wedstrijden met veel strijd. De laatste ronde van de tweede wedstrijd was voor mij het hoogtepunt van het weekend, met een mooie actie kon ik van de derde naar de tweede komen,  wat me ook een plekje deed opschuiven op het podium. Erg veel zin in de volgende wedstrijd in Assen”

Thije Ligtermoed #17: “In de eerste race maakte ik een schakelfoutje wat mij een kans op de overwinning kostte, ondanks de snelste ronde van het weekend, kwam ik op de streep net iets te kort. De tweede race wilde ik misschien iets te graag winnen, in de laatste ronde had ik al 2 aanvallen gedaan op P1 die net niet lukte, ik zag nog een klein gaatje in de laatste bochten en ging vol voor de winst, de grip was naast de racelijn helaas een stuk minder waardoor ik viel. Heel erg balen maar ik heb hier wel wat van geleerd. Kan niet wachten om dat in Assen te laten zien.”

Dean Gouw #21: “Het was erg spannend om voor het eerst in het buitenland aan de start te staan, het was erg warm en alles was nieuw voor ons. Zaterdag deed mijn motor het niet goed, en soms helemaal niet, hierdoor kon ik niet alle sessies helemaal rijden. Op zondag was de motor als een stuk beter maar nog niet zo goed als hij hoort te zijn. De baan was geweldig heel anders dan de banen die ik ken in Nederland, lekker groot en snel. Ik weet zeker dat ik hier veel kan leren en kan niet wachten om de volgende race het gat met de snelste te verkleinen.”

22 en 23 augustus worden Thije en Jur weer verwacht op de Junior Track voor de derde en vierde NK wedstrijd. Dean mag een weekend eerder weer starten in Aragon voor wedstrijd 2 bij Cuna de Campeones.

BB64 Academy
De BB64 Academy helpt jonge rijders bij de start van hun carrière. Jong beginnen is een pre om verder te komen in deze wereld, de beperkte tijd die er is moet goed gebruikt worden om halverwege je tienerjaren klaar te zijn voor het echte werk. Naast talent en de juiste mentaliteit komen nog veel meer zaken kijken om een kans te krijgen in de mondiale competities.

Meer info over de BB64 Academy is te vinden op www.bobendsneyder.nl/bb64-academy

Handige link NK Junior Moto Racing, 18 juli 2020 Veldhoven:

Tijdschema en volledige uitslagen

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App