Wayne Tessels moet planning aanpassen na uitstellen van 24H Le Mans 

575
wayne-tessels
Wayne Tessels | foto© RAC41 ChromeBurner team

Helaas moet Wayne Tessels zijn raceplanning aanpassen, nadat bekend is geworden dat de 24H van Le Mans niet doorgaat op 17 en 18 april vanwege de huidige coronasituatie in Frankrijk. Er wordt door de World Endurance organisatie gezocht naar een andere datum, maar het is al wel duidelijk dat de 8 uur van Oschersleben op 23 mei nu als eerste race op de WK-kalender staat.

Het was flink een domper voor het RAC41 ChromeBurner team, net als de andere WK-teams, dat de 24H van Le Mans niet op zijn oorspronkelijke datum verreden zal worden. Het Franse Honda team had een goede voorbereidingsperiode achter de rug en was met hun rijders Wayne Tessels, Grégory Fastré en Chris Leesch klaar voor deze beroemde langeafstandswedstrijd. De FIM heeft in overleg met de organisatie en lokale autoriteiten besloten dat het vanwege de huidige coronasituatie in Frankrijk niet verantwoord is om op dit moment de 24uurs race te laten verrijden.

Er wordt momenteel naar een andere data gezocht voor de WK-race in Le Mans. Het is wel duidelijk dat de 8 uur van Oschersleben, die gepland staat op zondag 23 mei, nu als eerste WK Endurance wedstrijd op het programma staat. Het RAC41 ChromeBurner team is achter de schermen druk bezig om hun trainingsprogramma aan te passen ter voorbereiding op de race in Duitsland.

Wayne Tessels: “Het is natuurlijk balen dat de 24H van Le Mans niet komende week verreden gaat worden. We waren er klaar voor, maar het is helaas niet anders. Dit zorgde er wel voor dat we onze planning en ook die van het team volledig moeten aanpassen. We zijn momenteel druk bezig om in de komende weken nog wat extra trainingsdagen te plannen. We blijven absoluut niet stilzetten en we gaan dan ook zorgen dat we perfect voorbereid aan de race in Oschersleben kunnen beginnen!”

Tessels zou donderdag 8 april testen met zijn eigen Honda CBR1000RR Fireblade op het TT Circuit Assen, maar besloot deze trainingsdag vanwege de extreem koude baantemperaturen te cancelen. In de komende maand zal Tessels nog wel diverse trainingsdagen gaan rijden met zijn eigen Honda, om zo ook goed in het ritme te blijven.

Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]

Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter