Wayne Tessels vierde na spannend gevecht in thuisrace

267
wayne-tessels
Wayne Tessels - Assen | foto© Damon Teerink

Wayne Tessels heeft een vierde plaats behaald tijdens zijn thuisrace in Assen. In de eerste race op een opdrogende baan kwam de coureur van SWPN als zesde over de eindstreep. In de tweede race had Tessels een spannend die beslist werd op de finishlijn.

Wayne Tessels kwam afgelopen weekend in actie tijdens zijn thuisrace op het TT Circuit Assen. De trainingen werden verreden onder wisselende weersomstandigheden. Tessels wist het gevoel met zijn Yamaha R6 gedurende de sessies te verbeteren en kwalificeerde zich als zevende voor de wedstrijden. De eerste race was al op zaterdagmiddag. De wedstrijd werd flink uitgesteld vanwege een oliespoor in combinatie met een natte baan. Uiteindelijk gingen de IDM Supersport 600 coureurs rond 18:20 uur van start voor een sprintrace van negen ronden. De baan was nog half nat, maar de rijders stonden wel op slicks. Tessels had in de beginfase even wat moeite om in het ritme te komen, maar reed een sterk tweede deel. In de laatste ronde wist de coureur uit Lopik met een mooie inhaalactie de zesde plaats te pakken.

Zondag waren er veel gasten en sponsoren aanwezig om Tessels aan te moedigen tijdens de tweede race. Deze keer was het volledig droog en het was ook de eerste keer in het raceweekend dat er werd gereden in deze omstandigheden. Tessels had een uitstekende start en reed na een aantal bochten al op een derde plaats. Vervolgens kreeg Tessels te kampen met gripproblemen aan de achterzijde. In het tweede deel van de race vocht de 25-jarige coureur met drie andere rijders voor de vierde plaats. Tessels wist als winnaar van het groepje over de finish te komen en sloot daarmee zijn thuisweekend af met een vierde plaats.

Wayne Tessels: ‘Het was best een raar weekend met constant wisselende omstandigheden. We wisten gedurende de trainingen wel stappen te maken. De tweede race was de eerste sessie in echt droge omstandigheden en dan is het moeilijk om daar een goede afstelling op te baseren. Het was een mooie tweede race en de vierde plaats is zeker geen verkeerde uitslag. Wel hebben we het gevoel dat er meer in had gezeten. We gaan ervoor om in Hockenheim het seizoen op een goede manier af te sluiten!’

Er is nog één IDM-ronde te gaan in het seizoen 2019. Van 27 t/m 29 september komt Tessels met SWPN in actie voor twee wedstrijden op de Hockenheimring.