Wederom een top 10 klassering voor Nick Vlaar in het Duitse Oschersleben

28
vlaar
Nick Vlaar (98) | foto© Kees Siroo

Het weekend van 25 tot en met 27 augustus was het racingteam Edwin Ott motoren afgereisd naar het Duitse Oschersleben voor wederom twee races. Dit maal was naast SuperCup 600 coureur, Nick Vlaar, ook SuperCup 1000 coureur, Rob Juwett, weer van de partij.

Vrijdag 25 augustus – Vrije trainingen + kwalificatie
Voor Rob Juwett werden zowel de vrije training als de kwalificatie sessies verreden op vrijdag, hij was al eventjes niet op Oschersleben geweest en gebruikte de vrije training om de baan weer te leren kennen. Dat ging erg goed en Rob kwalificeerde zich netjes naar een vijftiende plaats.

Voor Nick Vlaar waren er drie vrije trainingen gepland, deze werden vooral gebruikt om problemen met de elektronica op te lossen. Dit bleek echter problematisch waardoor Nick alsnog met problemen aan de kwalificatie moest beginnen de volgende dag.

Zaterdag 26 augustus – kwalificaties en races
Voor Rob Juwett waren zaterdag de races gepland, de eerste race startte hij vanaf de vijftiende positie met één doel; Michiel Burger verslaan die op zijn nieuwe Yamaha YZF-R1 naast hem stond op de veertiende startplek. Na een goede start kwam Rob gelijk op de twaalfde positie te liggen en wist dit een aantal ronden vast te houden tot hij wijdt ging waarna hij Daniel Vermaas en Michiel voorbij moest laten gaan. Hij probeerde aansluiting te vinden maar helaas kon hij het tempo net niet bijhouden. Bij de finishvlag lag Rob nog steeds op de vijftiende positie, maar met een verbeterd persoonlijk record keek hij uit naar de tweede race later op de dag.

Ondertussen was het voor Nick Vlaar moeilijk om goed te kwalificeren omdat de motor nog niet perfect was. Na twee kwalificaties stond hij op de achttiende startpositie. Voor de eerste race werd dan alsnog een oplossing gevonden voor het probleem en Nick ging vol goede moed de eerste race in. Hij reed gelijk twee seconden sneller in de eerste race dan hij in de kwalificaties had gereden. Hij moest nog even wennen aan het tempo kwam op de dertiende positie over de finish. Dit gaf een goed gevoel voor de tweede race op de zondag.

Voor Rob werd de tweede race al op zaterdag gereden, enigszins vermoeid van de eerste race, startte hij wederom vanaf de vijftiende positie. Op het moment dat de lichten uit gingen voelde hij zich herboren en ging hij goed uit de startblokken. Hij kwam in een goed snel ritme maar wist helaas wederom niet voorbij Michiel te komen. Desalniettemin reed hij een sterke race en eindigde op de dertiende positie.

Zondag 27 augustus – warm-up en race
Voor de SuperCup 600 werd zondag de tweede race verreden, de dag begon met een warm-up sessie van tien minuten. Nick reed gelijk sterk in de warm-up en zette de tiende tijd neer, dit gaf goed vertrouwen voor de tweede race.

De tweede race startte Nick snel vanaf de achttiende startpositie en ging gelijk een felle strijd aan. Echter viel na één ronden al de rode vlag waarmee de race wordt stilgelegd en de coureurs terug de pitstraat in moeten. Na een korte tijd werd de race herstart over een verkortte afstand. Wederom kwam Nick goed van zijn plaats en kwam gelijk op een goede positie. Samen met Ivar Doornbos reed hij het gat dicht naar de zesde positie maar toen ze daar aankwamen werd de race wederom onderbroken met een rode vlag. De race werd niet hervat wat betekend dat de doorkomst van een ronde voor de rode vlag wordt gezien als de uitslag, hier reed Nick nog op een negende positie. Dat is jammer, maar de negende plek is alsnog een goede positie waar we tevreden mee zijn; wederom een top-tien positie in Duitsland!

Klassement
Op dit moment staat Nick op de dertiende positie in het klassement, maar het gat naar de top-tien is klein. Er zijn nog drie wedstrijden te rijden op het TT Circuit van Assen. Op 23 september is de eerstvolgende race en op 14 oktober worden de afsluitende dubbele races gereden!

 

Handige links OW Cup Oschersleben:

Tijdschema en volledige uitslagen
Live timing
Fotoverslag