Weekeinde om nooit meer te vergeten voor RT Motorsports by SKM – Kawasaki op Jerez

301
tom-booth-amos
Tom Booth-Amos - Jerez | foto© Kawasaki Racing

Het eerste WorldSSP300-raceweekend van 2020 op Jerez zal het RT Motorsports by SKM – Kawasaki-team zich nog heel lang kunnen heugen. Nieuwkomer Tom Booth Amos pakte namelijk een dubbel podium en mag zich ook nog eens de trots leider in de WK-tussenstand noemen na de races in Spanje.

Het weekend op Jerez begon al fantastisch voor het Nederlands – Duitse team nadat Tom de vrijdag als snelste afsloot. Ook Nick Kalinin kende met een zesde plek in Groep A een goede start, terwijl Tom Bramich zestiende was in dezelfde groep. Hoewel de Superpole iets minder voorspoedig verliep dan gehoopt – P9 voor Nick en P15 voor Tom – waren de verwachtingen voor de eerste races van 2020 hoog.

Tom Booth Amos herstelde zich in de zaterdagrace al heel snel van zijn lastige Superpole en lag na zeven ronden al zevende. In de ronde daarop reed hij in één keer naar de derde plek en wist vervolgens in de laatste, hectische ronden nog een positie te winnen. Tweede en dus op het podium! Een indrukwekkende prestatie nadat hij vanaf de vijfde rij moest starten. Ook Nick Kalinin behaalde belangrijke punten met een tiende plaats, slechts vijf seconden verwijderd van een podiumfinish.

Tom herhaalde de fantastische podium-prestatie van zaterdag op zondag. Hij passeerde de finish weliswaar als vierde maar promoveerde naar de derde plek nadat een rijder voor hem een tijdstraf van vijf seconden kreeg. Dankzij zijn tweede en derde plek is hij nu de leider in het Wereldkampioenschap Supersport 300 met 36 punten. Met één punt meer dan de twee racewinnaars van Jerez, Bahattin Sofuoglu en Unau Orradre. Ook Nick Kalinin deed het opnieuw goed op zondag. Hij eindigde als achtste en staat nu zevende in de WK-tussenstand.

Tom Bramich kende helaas een ongelukkig einde van zijn weekeinde op Jerez. Hij werd onderuit gereden terwijl hij streed voor de topposities in de Last Chance Race. Op Portimâo is hij daardoor meer dan ooit uit op revanche.

RT Motorsports by SKM – Kawasaki teammanager Rob Vennegoor: ‘Wat een weekeinde! Het is echt lastig om mijn gevoelens nu te beschrijven. Hierom racen we! We waren vooraf al blij omdat we sowieso weer mogen racen, maar met resultaten als deze wordt dat gevoel alleen maar beter. Een groot compliment gaat uit naar onze rijders en onze monteurs, want werken onder tropische omstandigheden met de strikte COVID-19-regels vraagt heel veel van iedereen. Volgende week rijden we al op Portimao en we kunnen allemaal niet wachten tot het zover is.’