Weer twee top 10 resultaten voor Joris Lentfert op de Nürburgring

316
joris-lentfert
Joris Lentfert | foto© Erik de Ruijter

De Nürburgring, het circuit waar race 4 en 5 van het seizoen verreden werd (3 en 4 juli). Voor Joris een compleet nieuwe baan. De voorbereiding was belangrijk, de nodige videobeelden bekeek Joris vooraf. Vanwege de hoogteverschillen en speciale bochten was het een moeilijke baan, maar Joris wist al snel zijn draai te vinden.

Vrijdag leerde Joris het circuit kennen en ging telkens sneller rond. In kwalificatie 1 op zaterdag ging het nog een tandje harder, maar alles draaide om kwalificatie 2. Daarin ging Joris van start met een nieuwe achterband en moest het gebeuren. Hij reed een sterke sessie en reed meerdere snelle rondetijden. Het resultaat was een 10e startplaats, waarbij er 4 gastrijders voor hem stonden die normaal uitkomen in het Duitse kampioenschap (IDM).

Joris over race 1: “Mijn start was voor het eerst dit seizoen niet goed en ook in de eerste scherpe bocht naar rechts zat het niet helemaal mee. Ik kwam de eerste ronde ongeveer als 12e door en er ontstond een gevecht om de 10e plaats. Halverwege de race kwam ik van plaats 12 naar 10 met een mooie uitrem actie, maar dat bleek iets te veel van het goede. Even later won ik een plek, verloor ik er weer een en won ik hem weer terug en dat alleen al in de eerste 3 bochten. Een prachtige strijd! Ik voelde mij sterk en kwam naar plaats 10. Met nog 2 ronden te gaan zette ik aan om een gaatje te slaan. Ik dacht als ik de laatste ronde geen gekke dingen meer doe is die 10e plaats voor mij. Maar bij het aanremmen van de laatste chicane werd ik vervolgens compleet verrast met een uitrem actie. Die zag ik niet meer aankomen. Ik probeerde nog een tegenaanval in te zetten, maar dat ging bijna mis. Ik kwam balend als 11e over de finish. Die 10e plaats had ik nooit meer weg mogen geven. Aangezien er 2 Duitse gastrijders niet meededen voor de punten werd ik in deze race uiteindelijk 9e.”

Race 2 zag er heel anders uit, vlak voor de tijd begon het te regenen. Door goed werk van het team konden de wielen snel gewisseld worden en ging Joris op regenbanden van start. Joris had een redelijke start, maar kon het tempo van de rijders voor hem niet bijhouden. De race werd al na 6 ronden beëindigd met de rode vlag. Joris eindigde als 9e (7e zonder de gastrijders).

Joris: “We konden de Nürburgring verlaten met een goed gevoel en met de nodige punten op zak. Het was een sterk deelnemersveld met 4 gastrijders uit het Duitse kampioenschap aan de start. Dat maakte dit weekend extra leerzaam. Als de snellere mannen voorbijkomen moet je gelijk je ogen de kost geven. Het is mij duidelijk geworden dat we echt met wat specifieke punten aan de slag moeten om de volgende stap te maken. In het kampioenschap staan we nog steeds op een mooie 6e plaats. Dank aan iedereen die mij steunt en op naar de volgende race!”

Goed nieuws!
Het volgende raceweekend is weer in Assen (16, 17 en 18 juli) en er is goed nieuws! Publiek is weer welkom met een negatieve test of volledige vaccinatie. Er wordt gewerkt met de CoronaCheck app.

Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]