Wijziging tijdschema World Superbike weekenden

121
mark
Michael van der Mark | foto© Yamaha Racing

In 2018 zal het tijdschema tijdens de wedstrijdweekenden van het MOTUL FIM Superbike wereldkampioenschap een kleine verandering ondergaan ten opzichte van de afgelopen twee seizoenen. De World Superbike klasse krijgt er een extra vrije training bij en zal vanaf dit seizoen op vrijdag in plaats van twee -, drie keer in actie komen.

De afgelopen twee seizoenen stonden erop vrijdag twee 60 minuten durende vrije trainingen op het programma voor de World Superbike categorie. Na afloop van deze twee vrije trainingen telden de samengestelde rondetijden mee voor plaatsing voor de op zaterdag te verrijden Superpole kwalificaties. Alvorens deze kwalificaties verreden werden stond er voorafgaand op zaterdag nog een derde vrije training op het programma, een sessie die geen invloed had op de kwalificaties en volgde later op de dag de eerste wedstrijd van het weekend.

Op zondag werd er dan nog een warm-up sessie verreden gevolgd door de tweede wedstrijd van het weekend.

Vanaf komend seizoen zullen de World Superbike coureurs vrijdags drie keer in actie komen tijdens een 40 minuten durende vrije training. De rondetijden van deze drie vrije trainingen tellen allen mee voor plaatsing voor de zaterdag te verrijden Superpole kwalificaties. Net als afgelopen jaren wordt er zaterdag voorafgaand de Superpole kwalificaties nog een vrije training verreden en volgt er later op de dag om 13:00 uur de eerste wedstrijd van het weekend.

Net als de afgelopen twee seizoen wordt er op zondag een warm-up sessie verreden gevolgd door de tweede wedstrijd van het weekend.

Het zaterdag- en zondag programma blijven, in tegenstelling tot eerdere geruchten dat er tijdens een aantal wedstrijdweekenden een derde WorldSBK race aan het programma toegevoegd zal worden, vooralsnog ongewijzigd. Echter op vrijdag komen de World Superbike coureurs een keer extra in actie; 3×40 minuten i.p.v. 2 x 60 minuten. De netto rijtijd blijft dus hetzelfde, echter de teams denken door deze kleine aanpassing iets meer tijd te krijgen voor het vinden van de juiste set-up voor zowel de Superpole kwalificaties en de twee in het weekend te verrijden races.