Tijdens de laatste race van het FIM CEV Repsol kampioenschap, welke dit weekend verreden wordt op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia, verschijnt Nelson Rolfes aan de start. De voormalig Dutch Superbike coureur gaat met een wildcard als testcoureur van start in de Moto 2 klasse.

Nelson Rolfes zal dit weekeind in Valencia uitkomen voor het Nykos Racing team met een Nykos Moto 2 chassis voorzien van een Honda CBR600RR krachtbron.

Nelson Rolfes: “Onder leiding van Stuart Nicholls is het Nykos Racingteam uit Engeland als vaste deelnemer van het ETC Moto 3 FIM CEV Repsol kampioenschap, bezig met de ontwikkeling van een Moto 2 chassis. Om dit nieuwe chassis verder te kunnen ontwikkelen naar een competitief maar vooral betaalbaar Moto 2 chassis, is gekozen voor deelname aan het FIM CEV Repsol Moto 2 kampioenschap vanwege het zeer hoge niveau van dit kampioenschap in Spanje. Een aantal weken geleden werd ik door Stuart benaderd om als testcoureur tijdens de laatste race van het seizoen in Valencia op de Nykos Moto 2 te stappen. De bedoeling van de deelname is om zoveel mogelijk informatie te verzamelen, om vervolgstappen te kunnen maken tijdens de winterstop.  Als coureur maar vooral als motorrace technicus is het voor mij een mooie uitdaging, onderdeel te kunnen zijn van dit project en deel te kunnen nemen aan de Moto 2 wedstrijd om hierdoor aan de basis te kunnen staan van een goede ontwikkeling in de motorsport.”

 

Handige links FIM CEV Repsol finale Valencia:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag