Winst en verlies voor Danny van der Sluis in Dijon

66
danny-van-der-sluis
Danny van der Sluis | foto© Motografie.nl

Het begon geweldig voor Danny van der Sluis in de OW Cup op het Circuit Dijon-Trenois. De coureur van Start Racing pakte de pole position en won de eerste wedstrijd. De tweede race werd verreden op een opdrogende baan. Achteraf was de keuze voor regenbanden niet de juiste en zat er niet meer in dan een zesde plaats.

Op het Circuit Dijon-Prenois stond vrijdag en zaterdag de vijfde en zesde race van het ONK SuperCup 1000 seizoen op het programma. Danny van der Sluis vertrok als leider in het kampioenschap naar Frankrijk. Vrijdagmorgen was een drukke dag voor de Start Racing coureur met een vrije training, twee kwalificaties en een wedstrijd. Het was tevens enorm warm, wat het voor de rijders extra zwaar maakte. In de vrije training bouwde Danny ritme op, aangezien hij een jaar niet op het circuit had gereden. In de eerste kwalificatie klokte de coureur uit Staphorst een derde tijd, maar dit deed hij op oude banden. In de tweede kwalificatie ging Danny met vers rubber naar buiten en wist hij de pole position te pakken, zijn tweede van het seizoen.

Danny nam bij de start van de eerste race geen risico en reed in de beginfase even op een derde tijd plaats. Vervolgens ging de Honda rijder voorbij aan Jaimie van Sikkelerus en wist hij een gat van zo’n twee seconden dicht te rijden naar de leider Cliff Kloots. Danny ging gelijk in de aanval en probeerde weg te komen. Dit lukte niet en toen het tweetal de eerste achterblijvers gingen passeren, kwam Kloots weer terug. Er ontstond een mooi duel tussen de twee rijders, maar in de slotfase bleek Danny toch wat sterker te zijn en zo won hij zijn tweede race van het seizoen in de ONK SuperCup 1000 klasse.

Tijdens de tweede dag waren de weersomstandigheden totaal anders. De warmte had plaatsgemaakt voor regen. Bij de start van de tweede ONK SuperCup 1000 race regende het niet meer, maar de baan was nog wel nat. Danny besloot om op regenbanden van start te gaan, maar dit bleek uiteindelijk niet de juiste keuze te zijn want de baan droogde heel snel op. De banden van Danny gingen daardoor heel snel kapot, waardoor de Start Racing coureur bijna geen grip had. Danny reed in de beginfase nog in derde positie, maar kon niet voorkomen dat hij terugzakte naar de zesde plaats. Concurrent in het kampioenschap Kloots won de race, waardoor Danny ook zijn leidende positie in de tussenstand aan hem kwijtraakte. Het verschil tussen Kloots en Danny is slechts vier punten, waardoor er nog van alles mogelijk is in de komende wedstrijden.

Danny van der Sluis #10: ‘Winst en verlies kan heel dicht bij elkaar zitten. De eerste dag verliep geweldig! Ik pakte de pole en het was een super gevoel om de wedstrijd te winnen. Het was een mooi gevecht met Cliff. Na de tweede race was het gevoel het tegenoverstelde. Wanneer het droog of helemaal nat was, had ik voor de winst kunnen strijden. Nu pakte het pokeren met de banden verkeerd uit en zat er niet meer in dan een zesde plaats. De baan droogde veel sneller op dan wij verwacht hadden. Maar kop omhoog en in Oschersleben gaan we er alles aan doen om de verloren punten weer goed te maken!’

Het eerstvolgende OW Cup evenement is 16 en 17 augustus op het circuit van Oschersleben. Op het Duitse circuit worden dan opnieuw dubbele wedstrijden verreden in de ONK SuperCup 1000 klasse.’