Winst voor Deroue, podium voor Buis en Okaya na een fantastisch weekend in Portimão

164
scott-deroue
Scott Deroue - Portimão zondag | foto© GeeBee images

Geweldige prestaties van de MTM Kawasaki MotoPort coureurs in Portimão. Scott Deroue won de tweede race en is de nieuwe leider in het wereldkampioenschap. Jeffrey Buis en Yuta Okaya scoorden beiden hun eerste podiumplaats. Koen Meuffels finishte beide races in de top-tien. Okaya was daarnaast ook het snelste in de Superpole.

De tweede ronde van het WorldSSP300 kampioenschap werd gehouden in Portimão. Het MTM Kawasaki MotoPort team liet een uitstekende indruk achter tijdens de trainingen. Alle vier de rijders wisten zich rechtstreeks te plaatsen voor de Superpole. In de kwalificatie ging het geweldig. Yuta Okaya pakte zijn eerste pole position uit zijn carrière en Scott Deroue zette een tweede tijd. Jeffrey Buis was zesde en Koen Meufels achtste. Hierdoor stond het volledige MTM Kawasaki MotoPort team binnen de top-acht op de grid voor de twee races in Portimão.

De eerste race werd een hectische wedstrijd, die na zes ronden afgebroken zou worden door een rode vlag. Op dat moment was Okaya helaas al ten val gekomen vanuit een derde positie. Buis reed een sterke race en wist samen met Ana Carrasco weg te rijden bij de rest van het veld. Op het moment van de rode vlag reed Buis tweede, waardoor hij zijn eerste WorldSSP300 podium scoorde. Deroue vocht vooraan in de tweede groep en miste op zesduizendste het podium met een vierde plaats. Meuffels reed ook in deze grote groep en werd als negende geklasseerd.

In de tweede race zette Deroue een geweldige prestatie neer. De Nederlander wist in de eerste helft van de race het gat naar de leider te dichten en reed vervolgens veel aan de leiding. In de laatste ronde kwam er een rode vlag vanwege een crash. Deroue reed eerste bij het ingaan van de laatste ronde en won daarom de race. Okaya scoorde zijn eerste WorldSSP300 podium met een derde plaats. Buis werd vierde en Meuffels negende. Een geweldig resultaat voor alle MTM Kawasaki MotoPort rijders in Portimão.

Deroue is door zijn overwinning de nieuwe WK-leider met tien punten voorsprong op de nummer twee. De volgende WorldSSP300 ronde van het kampioenschap wordt van 28 t/m 30 augustus verreden op Motorland Aragon in Spanje.

Scott Deroue: “We waren het hele weekend heel sterk vanaf de eerste training. In de eerste race hadden we geen geluk, omdat de kopgroep uit elkaar viel en ik net het podium miste. In begin van de tweede race ging het niet makkelijk. Ik moest mij even herpakken, maar kon daarna het gat naar Ana Carrasco dichtrijden. In de laatste ronde ging ik pushen voor de overwinning en reed aan de leiding toen de rode vlag kwam. Ik ben super blij met deze overwinning en met de eerste plaats in de stand voor het kampioenschap. Ik wil mijn team, Kawasaki en alle sponsoren bedanken!”

Jeffrey Buis: “P2 en P4 dit weekend, wat een geweldig resultaat. Het team heeft super goed gewerkt. Vrijdag hadden we nog niet de snelheid, maar vanaf zaterdag zat het tempo er goed in. In de eerste race kon ik samen met Ana Carrasco wegrijden. Het was mijn eerste WorldSSP300 podium, dat voelde heel speciaal. De tweede race was iets lastiger, maar ook met de vierde plaats ben ik heel tevreden. Op naar Aragon!”

Yuta Okaya: “Ik ben heel trots dat ik als eerste Japanse WorldSSP300 rijder op het podium sta. Zaterdag was ook al geweldig toen ik de pole position pakte. In de eerste race ben ik helaas al vroeg ten val gekomen. De tweede race moest ik even een gat laten, maar ik heb geknokt om weer terug te komen. Deze derde plaats is heel bijzonder en ik wil mijn team daarvoor bedanken!”

Koen Meuffels: “Mijn eerste doel was om mij beter te kwalificeren, want dat was het probleem in Jerez. Dat is gelukt met P8 op de grid. Over mijn races ben ik niet helemaal tevreden. Als ik alleen rijd is het tempo goed, maar in een groep moet ik daar nog aan werken. Twee keer top-tien is natuurlijk goed, maar er zit wel meer in. Dat wordt het doel voor Aragon, waar we vier races gaan rijden!”

Handige links Motul Portuguese Round 2020:

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.