Wie wordt de nieuwe KTM RC390 Cup Kampioen?

236
ktm
KTM RC390 Cup | foto© Ad van de Graaf

Komend weekend zal de laatste wedstrijd van dit seizoen voor de KTM RC390 Cup worden verreden. Op het TT Circuit Assen zal de ontknoping van een super spannend seizoen plaatsvinden. De jonge deelnemers in deze standaard wegraceklasse zullen in twee races, die tijdens de British Superbikes worden verreden, gaan uitmaken wie als nieuwe kampioen zal worden gehuldigd.

Er zijn maar liefst vier kanshebbers over voor de KTM RC390 Cup 2017 titel en het zal er ongetwijfeld in de twee verreden manches super spannend aan toe gaan.

Grootste kanshebbers zijn Guus Boes en zijn naaste opponent, Glenn van Straalen. Het verschil tussen beide kemphanen bedraagt slechts 14 punten.

Voor de winnaar van de elke wedstrijd is 25 punten te verdienen en met twee heats voor de boeg zal het er ongetwijfeld fel aan toe gaan. Beide jonge rijders zijn er op gebrand om de titel in de KTM RC390 cup te gaan behalen.

Maar er zijn meer kapers op de kunst die hun slag proberen te slaan. Koen Meuffels staat derde gevolgd door Bibi Damen. Deze snelle jongedame heeft het afgelopen seizoen laten zien dat ze de juiste racementaliteit heeft. De 15-jarige KTM coureur wil in 2018 graag internationaal gaan deelnemen aan het Wereld Kampioenschap Supersport 300. Maar dat geldt ook voor het jonge Limburgse talent Milan Merckelbagh. Met iets meer geluk had deze 16-jarige KTM coureur mee kunnen strijden voor de titel. Maar enkele valpartijen en mechanische pech brachten niet het resultaat waar hij vooraf op had gehoopt. Toch heeft Merckelbagh dit seizoen laten zien dat hij genoeg talent. En dat maakt deze opstapklasse zo mooi.

Jonge rijders krijgen de kans om zich te ontwikkelen. Oud-Nederlands Kampioen Arie Vos heeft samen met KTM Nederland de KTM RC390 Cup opgezet om jonge rijders te begeleiden.

KTM World Finals
Maar daarnaast is het belangrijk om bij de eerste vijf te eindigen in het KTM RC390 Cup klassement. Dat geeft recht op deelname aan deelname aan de KTM World Finals die tijdens de WK Superbikes op het Spaanse circuit van Jerez wordt verreden. Koen Meuffels is met 18 jaar te oud om aan deze WK wedstrijd te mogen deelnemen. Maar liefst 40 rijders, Nederlanders en Duitsers gaan op het TT Circuit Assen van start dus het belooft pop voorhand al een mooi spektakel te worden.

 

Handige links British Superbikes Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag