Yamaha Motor Europe heeft in Portimâo haar volledige line-up bekend gemaakt voor 2018. Maar liefst drie Nederlanders, Michael van der Mark (WorldSBK), Dennis Koopman (WorldSSP300) en Joep Overbeeke (WorldSSP300) maken komend seizoen deel uit van het selecte gezelschap dat mag rekenen op volledige Yamaha fabrieksupport.

World Superbike
Pata Yamaha Official WorldSBK coureurs Alex Lowes en Michael van der Mark zijn de twee Yamaha coureurs die in 2018 voor successen moeten zorgen in de hoofdcategorie van het WorldSBK. Het duo zorgde in 2017 al voor zes podium finishes gedurende het hele seizoen – Lowes met vier podia en van der Mark met twee podia. Met tal van verbeteringen die gedurende het winterseizoen werden gemaakt hoopt het team de YZF-R1’s in 2018 regelmatig naar de hoogste trede van het podium te rijden.

World Supersport
Regerend FIM Supersport kampioen Lucas Mahias zal ook komend seizoen uitkomen voor het GRT Yamaha Official WorldSSP Team. De Fransman hoopt zijn 2017 titel met succes te kunnen verdedigen. Net als afgelopen seizoen zal de Italiaan Federcio Caricasulo als teamgenoot gaan fungeren. Beiden hebben bewezen races te kunnen winnen.

Naast Mahias en Caricasulo zal Alfonso Coppola uitkomen voor het GRT Yamaha Official WorldSSP Junior Team. De 2017 WorldSSP300 runner-up en bLU cRU winnaar maakt dus de overstap naar de de stap maakt naar de 600cc categorie waar hij uit zal komen in de Europese Supersport Cup.

Naast het GRT Yamaha Official WorldSSP Team en het GRT Yamaha Official WorldSSP Junior Team zal het GMT94 Yamaha team als derde officiële Yamaha team vertegenwoordigd zijn in de WorldSSP klasse. Mike Di Meglio zal als enige coureur voor het team fungeren, het team dat met name naam maakte in het FIM Endurance World Championship.

WorldSSP300
Speerpunt van de 2018 bLU cRU CRU Challenge in de WorldSSP300 klasse is dit seizoen de Indonesische coureur Galang Hendra Pratama. De Indonesiër verraste het afgelopen seizoen vriend en vijand in Jerez door met een wildcard optreden meteen een podiumfinish te scoren. Naast Hendra zijn Italiaan Luca Bernardi, de Nederlanders Dennis Koopman en Joep Overbeeke, Notis Papapavlou uit Griekenland en de Fransman Hugo de Cancellis door Yamaha uitverkozen als deelnemers aan de 2018 bLU cRU CRU Challenge.

FIM Endurance World Championship
Naast bovengenoemde Yamaha coureurs die komend seizoen actief zullen zijn in het World Superbike paddock werden tijdens de presentatie op het Autodromo de Algarve ook de teams en de coureurs voorgesteld die komend seizoen de kleuren van Yamaha vertegenwoordigen in het FIM Endurance World Championship.

Zo zullen het GMT94 Yamaha Official EWC Team en het YART Yamaha Official EWC Team opnieuw de twee door Yamaha ondersteunde teams zijn.

Mike di Meglio, David Checa en Niccolò Canepa vormen samen het GMT94 Yamaha Official EWC Team terwijl de Japanner Takuya Fujita, de Duitser Marvin Fritz en de Australiër Broc Parkes in de kleuren van het YART Yamaha Official EWC Team actief zullen zijn tijdens de lange afstand races.