Joep Overbeeke is door Yamaha Motor Europe toegevoegd aan de selectie van de 2018 Yamaha R3 bLU cRU Challenge. De Nederlander, die hiermee verzekerd is van een start in het World Supersport 300 kampioenschap, neemt de plaats in van de Italiaan Alessandro Arcangeli.

Naast Dennis Koopman zal ook Joep Overbeeke in 2018 deel uitmaken van het selecte gezelschap van zes rijders welke door Yamaha Motor Europe zijn uitverkozen voor de 2018 Yamaha R3 bLU cRU Challenge.

Onlangs werd er door Yamaha Europe in Italië een Yamaha R3 bLU cRU cRU Masterclass georganiseerd. Tijdens dit evenement, waarvoor een groot aantal talenten (top drie) uit de nationale Yamaha R3 competities waren uitgenodigd, werden op basis van een groot aantal verschillende vaardigheden een vijftal jonge coureurs geselecteerd voor de 2018 Yamaha R3 bLU cRU Challenge. Deze geselecteerden krijgen van Yamaha Europe de gelegenheid en ondersteuning om in 2018 van start te gaan met een door Yamaha ondersteunt team in het World Superport 300 kampioenschap.

In eerste instantie werden Luca Bernardi (16), Alessandro Arcangeli (15) beiden uit Italië, de Nederlander Dennis Koopman (20), Notis Papapavlou (17) uit Griekenland en de Fransman Hugo de Cancellis (16) door Yamaha Europe uitverkozen en kreeg de achttienjarige Indonesiër Galang Hendra Pratama op basis van zijn prestaties tijdens de finalewedstrijd van 2017 in Jerez de zesde plaats toegewezen.

Overbeeke, die net als Koopman een uitstekende indruk achter liet tijdens de Yamaha R3 bLU cRU cRU Masterclass, greep in eerste instantie net naast de selectie. Echter naar nu bekend is geworden heeft de 15-jarige Italiaan Arcangeli zich teruggetrokken en Yamaha Motor Europe te kennen gegeven zich nog een seizoen volledig te willen richten op zijn deelname aan het CIV – nationaal Italiaans wegrace kampioenschap.

Door de afzegging van Arcangeli is Overbeeke door Yamaha Motor Europe als tweede Nederlander toegevoegd aan het selecte gezelschap van zes deelnemers aan de 2018 Yamaha R3 bLU cRU Challenge.

Joep Overbeeke: “Ik was erg blij en verbaasd toen ik het grote nieuws kreeg te horen dat ik deel mag nemen aan de Yamaha R3 bLU R3 bLU cRU Challenge 2018. Ik kijk echt uit naar het seizoen en racen in het World Supersport 300 kampioenschap en deel uit te maken van het Yamaha bLU cRU project. Ik zal er alles aan gaan doen om mijn doel te bereiken; in de top drie eindigen in het kampioenschap en de Yamaha R3 bLU bLU cRU Challenge winnen. Ik wil Yamaha Motor Europe en de bLU cRU ambassadeurs hartelijk danken voor deze geweldige kans!

In 2017 maakte de Nederlander Robert Schotman deel uit van het selecte gezelschap deelnemers aan de Yamaha R3 bLU bLU cRU Challenge. Schotman, die onlangs bekend maakte in 2018 de overstap te maken naar Kawasaki, werd ondergebracht bij Italiaanse GRT Yamaha WorldSSP300 Team. Voor welk team Koopman en Overbeeke komend seizoen uit gaan komen is nog niet bekend, hierover binnenkort meer nieuws.

Naast Koopman en Overbeeke zullen in 2018 ook de Nederlanders Walid Soppe, Robert Schotman, Scott Deroue, Glenn van Straalen, Koen Meuffels en Ryan Vos van start gaan in de WorldSSP 300 klasse van het World Superbike kampioenschap. Met maar liefst acht coureurs is Nederland dus komend seizoen met een ongekend hoog aantal coureurs vertegenwoordigd in een klasse met een WK status.

 

Lees ook:  Word Racesport.nl supporter en maak kans op fantastische prijzen