Zevende plaats voor Louwes in Assen

94
joey-louwes
Joey Louwes

Zevende plek voor Louwes tijdens de tweede OW-Cuprace in Assen. Prima weekend waarin een goede basis is gelegd voor de rest van het seizoen!

De tweede OW-cuprace van het seizoen werd afgelopen zaterdag 28 april verreden op een bewolkt maar grotendeels droog TT-Circuit in Assen. Nadat er op vrijdag al een aantal trainingen verreden werden stonden er zaterdagochtend twee kwalificatietrainingen voor de supercup 600 op het programma. Donderdagavond werd de pitbox al ingericht en ook werd de hospitality opgebouwd om de aanwezige gasten zo een mooie dag te kunnen bezorgen.Joey over de testdag: ‘’De vrijdagsessies werden nuttig gebruikt. De eerste sessie werd door nog wat koude omstandigheden overgeslagen en een regenbui gooide roet in het eten voor de laatste sessie. Desondanks hebben we drie goede sessies kunnen rijden waarin we het nodige testwerk af konden werken.’’

De eerste kwalificatie was zaterdagmorgen gelijk om 09:00 uur. Onder frisse en nog iets vochtige omstandigheden gingen de coureurs de baan op. De tweede training was later in de morgen toen de weeromstandigheden al wat beter waren en er goed doorgereden kon worden. Louwes kwam tot een 1.45.524 wat goed was voor een startplek op de derde rij.

Joey over zijn race: ‘’Bij aanvang van de 12 ronden tellende wedstrijd was het nog droog in Assen. Mijn start was niet super, waardoor ik bij de eerste bocht in de verdrukking kwam. Ik moest het gas dicht draaien en verloor zo een aantal kostbare plekken. Hierdoor kwam ik als 11e door en dus kon ik beginnen aan een inhaalrace. Na een tweetal ronden begon het achter op het circuit licht te sputteren. Omdat wij op ‘slicks’ reden op dat moment, ging het tempo gelijk zo’n twee seconden per ronde naar beneden. De motregen ging gedurende de race over in wat dikkere druppen maar het regende nog niet hard genoeg om de wedstrijd stil te leggen. Ik bleef zo hard mogelijk rijden en kon daardoor de nodige tijd, wat ik verloren had bij de start, inhalen en terugrijden naar P7. Gedurende de race kwam ik steeds beter in mijn ritme en kon steeds snellere tijden rijden.’’

Voor het JL-racingteam was dit de eerste race in 2018 na de valse seizoenstart. Het team kan terugzien op een positief weekend waar er veel dingen werden getest en uiteindelijk een goede basis is gevonden voor de rest van het seizoen! Het ritme begint weer te komen en het gaat niet lang meer duren voordat Joey zich weer van voren kan laten zien.

 

Handige links OW Cup 28-04-2018

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag