Zwaar weekend voor Van Sikkelerus in Magny Cours

78
jaimie-van-sikkelerus
Jaimie van Sikkelerus | foto© Nico Schneider

Jaimie van Sikkelerus heeft een zwaar weekend achter de rug in Magny Cours. De coureur uit Akersloot kampte gedurende de World Supersport trainingen met veel motorproblemen, waardoor hij totaal niet in zijn ritme kon komen. Van Sikkelerus kwam ook niet aan de finish in de wedstrijd.

Jaimie van Sikkelerus wist tijdens de voorgaande World Supersport wedstrijd in Portugal zijn eerste drie WK-punten te scoren. Helaas kon de coureur uit Akersloot deze sterke lijn niet doortrekken tijdens de trainingen op Magny Cours, omdat hij vanaf de eerste dag kampte met veel technisch ongemak. Het lukte de Honda-coureur daardoor dan ook niet om goed in zijn ritme te komen. De Superpole kwalificatie verliep helemaal dramatisch. Al tijdens de eerste ronde kreeg Van Sikkelerus elektronische problemen waardoor de motor veel vermogen verloor.Wel wist Van Sikkelerus met een slecht rijdende motorfiets nog één volledige ronde te rijden, zodat hij zich in ieder geval kon kwalificeren voor de wedstrijd. Van Sikkelerus moest vanaf de dertigste en laatste startpositie dan ook beginnen aan de wedstrijd. Helaas bracht de wedstrijd ook weinig goeds. Doordat Van Sikkelerus waar weinig goede meters had kunnen maken in de trainingen kwam hij maar slecht in zijn ritme. Daarnaast waren er ook weer problemen met de motor, waardoor Van Sikkelerus nog voor de helft van de race moest uitvallen.

Van Sikkelerus: ‘Magny Cours was niet ons weekend. Een crash in training, een elektronisch motor probleem in kwalificatie en niet gefinisht in de wedstrijd vanwege verschillende redenen. We hebben onze focus op Argentinië staan en zullen er weer met volle moed tegenaan gaan!’

Voor het komende World Supersport wedstrijd gaat Van Sikkelerus naar Argentinië. In het weekend van 12 t/m 14 oktober rijdt de coureur uit Akersloot op het nieuwe circuit San Juan Villicum. De laatste World Supersport race van het seizoen is eind oktober in Qatar.

 

Handige links Acerbis French  Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App