Home MotoGP MotoGP 2016 MotoGP wereldkampioen Marc Marquez: ‘Dit is fantastisch’

2016 MotoGP wereldkampioen Marc Marquez: ‘Dit is fantastisch’

433
Marc Marquez
Marc Marquez 2016 MotoGP wereldkampioen | foto© Repsol Honda

#JapaneseGP – Mark Marquez heeft zondag in Motegi een opmerkelijke MotoGP zege weten te behalen, een zege op het thuiscircuit van Honda die hem naast zijn vijfentwintigste overwinning in het wereldkampioenschap ook met nog drie races te gaan de 2016 MotoGP wereldtitel bracht.

Marc Marquez had zondag een superstart van de race en was meteen in gevecht met Jorge Lorenzo en Valentino Rossi voor de leiding. Op de derde plaats rijdend passeerde de Repsol Honda coureur in de tweede ronde de Italiaan om vervolgens in de vierde ronde de leiding over te nemen van Lorenzo.







Marquez liet meteen zien dat hij het ritme en de snelheid had om weg te kunnen rijden van zijn twee rivalen. Na een kleine voorsprong te hebben opgebouwd kwam in ronde zes de eerste grote verandering, Rossi crashte in bocht zeven en moest de race staken. Na op het pitboard deze informatie door te hebben gekregen besloot Marquez er nog een schepje bovenop te doen en alles op alles te zetten voor de zege.

 

Marc Marquez: “Nu kunnen we er ervan genieten en kunnen we de laatste drie races van het seizoen rijden met misschien een beetje meer ‘Marc Marquez’ style!

 

Met nog vijf ronden te gaan ging ook Lorenzo in de fout waardoor er opnieuw een nieuwe situatie ontstond en Marquez de titel nagenoeg in de pocket had. Na een aantal moeilijke laatste ronden waar er van alles door het hoofd spookte van de Repsol Honda coureur en de kleine foutjes zich bocht na bocht opstapelden kwam de overwinning echter niet meer in gevaar en kon de vijfde wereldtitel gevierd worden.

Met zijn vijfde overwinning dit seizoen en de vijfenvijftigste in zijn carrière (125cc, Moto2 en MotoGP), is Marquez de jongste rijder in de geschiedenis van de sport die vijf WK titels op zijn naam heeft staan. (125 cc in 2010, Moto2 in 2012 en MotoGP in 2013, 2014 en 2016).

 

Marc Marquez, Repsol Honda Team, 2016 MotoGP wereldkampioen:

 
“Dit is fantastisch! Voordat ik aan de race begon dacht ik niet dat ik vandaag kampioen zou worden, ik heb zelfs gezegd dat het onmogelijk zou zijn. Echter, toen ik zag dat Rossi uit de race was, besloot ik voor de overwinning te gaan. Ik heb vervolgens alles gegeven, en toen ik met nog drie ronden te gaan op mijn pitboard zag dat Lorenzo ook was gecrasht was ik het even helemaal kwijt. In wel vier of vijf bochten zat ik er gewoon helemaal naast, dit omdat het moeilijk was om gefocust te blijven. Ik ben heel erg blij met deze overwinning vooral gezien de crashes die ik dit jaar heb gehad. Maar ook omdat het Motegi is; de thuisbasis van Honda. Honda heeft dit jaar erg hard gewerkt, en we hebben kunnen zien dat dat zijn vruchten heeft afgeworpen, ook op deze baan waar we het moeilijk hebben gehad in het verleden. Ik heb me ook verbeterd gedurende dit seizoen; ik heb bijvoorbeeld geleerd hoe ik beter gebruik kan maken van de Michelin band. Het is een veeleisend maar fantastisch jaar. Het is super voor mijn team, en natuurlijk wil ik mijn oma  niet vergeten te noemen, ze is eerder dit jaar overleden en ze zou heel erg blij zijn geweest met deze titel. Nu kunnen we er ervan genieten en kunnen we de laatste drie races van het seizoen rijden met misschien een beetje meer ‘Marc Marquez’ style!

Trots
Marquez behaalde zondag de titel in het bijzijn van Honda President Chief Executive Officer Takahiro Hachigo, Operating Officer en directeur Shinji Aoyama en HRC directeur Yoshige Nomura, een hele eer voor de vijfvoudig wereldkampioen die nagenoeg zijn hele carrière al onder contract staat bij de Japanse motorenfabrikant.

 

 

Winkelwagen0
Er zijn nog geen producten aanwezig