2017 MotoGP pre-season kalender bekend

210
Marc Marquez
Marc Marquez pre-season test Valencia 2016 | foto© Repsol media

Het 2016 MotoGP seizoen is nog in volle gang maar achter de schermen wordt er natuurlijk al weer druk gewerkt aan het komende seizoen. Dorna heeft dan ook inmiddels de verschillende data en circuits bekend gemaakt waar de Moto3, Moto2 en MotoGP coureurs in actie zullen komen voor de officiële pre-season testen.

MotoGP
Zoals gebruikelijk de afgelopen jaren wordt er na afloop van de laatste Grand Prix in Valencia al direct een start gemaakt met het komende seizoen. Altijd weer een bijzondere ervaring om een aantal coureurs enkele dagen na de laatste Grand Prix van het seizoen al in actie te zien komen op hun nieuwe machines en in hun nieuwe outfit voor het volgende seizoen.







Zo staan de eerste officiële testdagen dit seizoen gepland voor 15 en 16 november op het Ricardo Tormo circuit waar vanzelfsprekend veel aandacht uit zal gaan naar o.a. Jorge Lorenzo die zijn eerste kilometers zal maken voor het Ducati Team en zijn opvolger Maverick Viñales die de overstap zal maken van het Team Suzuki Ecstar naar het Movistar Yamaha MotoGP Team.

De eerste wintertest in Valencia zal het laatste optreden zijn van de MotoGP coureurs in 2016 en zal men gaan genieten van hun welverdiende winterstop alvorens op 31 januari en 1 februari de eerste MotoGP test van 2017 op het programma staat op het Sepang International Circuit in Sepang.

Na de test in Maleisië zullen de MotoGP coureurs af reizen naar Australië waar men van 15 t/m 17 februari een driedaagse af zal werken op het circuit van Phillip Island.

De laatste pre-season test voor de MotoGP coureurs staat vervolgens gepland op het Losail International Circuit in Qatar. Deze test zal worden gehouden van 10 t/m 12 maart op het circuit waar vervolgens twee weken later (23 t/m 26 maart) de eerste Grand Prix van het seizoen 2017 zal worden verreden.

Moto3 en Moto2
Voor de lichtere categorieën van het MotoGP wereldkampioenschap staan er komende winter twee officiële testen op het programma. De eerste test staat van 08 t/m 10 maart gepland op het circuit van Jerez de la Frontera in Spanje terwijl de tweede en laatste pre-season test in Qatar plaats zal vinden van 17 t/m 19 maart op het Losail International Circuit in Qatar, minder dan een week voor aanvang van de eerste Grand Prix van het 2017 seizoen.

Pre-season MotoGP kalender seizoen 2017:

  • 15 en 16 november:  Valencia
  • 30 januari en 01 februari:  Sepang
  • 15,16 en 17 februari: Phillip Island
  • 10,11 en 12 maart: Losail

Pre-season Moto2 en Moto3 kalender seizoen 2017:

  • 09 en 10 maart: Jerez
  • 17,18 en 19 maart: Losail