2023 FIM Superbike World Championship kalender

2887
worldsbk-assen-2022
WorldSBK race TT Circuit Assen 2022 | foto© Jan Timmerman

De FIM en de Dorna WSBK Organization hebben dinsdag 08 november een eerste voorlopige kalender voor het 2023 FIM Superbike World Championship seizoen gepresenteerd. Het seizoen bestaat vooralsnog uit elf wedstrijdweekend, te beginnen eind februari in Australië.

Nadat er een week geleden al een eerste voorlopige 2023 FIM Superbike World Championship kalender was uitgelekt hebben de FIM en de Dorna WSBK Organization deze nu ook officieel vrijgegeven.







Het 2023 bevat vooralsnog 11 wedstrijdweekenden terwijl er nog één wedstrijdweekend als TBA vermeld staat. Deze zal zo goed als zeker ingevuld worden door Imola en half juli plaats gaan vinden.

Het seizoen wordt eind februari geopend op Phillip Island, het Australische circuit waar binnenkort ook de finaleronde van het huidige seizoen zal worden verreden. Vervolgens staat het Pertamina Mandalika International Street Circuit op het programma waarna het TT Circuit Assen plaats van handeling is voor de derde en eerste Europese ronde van het seizoen.

Na Assen worden Circuit de Barcelona – Catalunya, het World Circuit Marco Simoncelli, Donington Park, het Autodrom Most, Circuit de Nevers Magny Cours en Motorland Aragon aangedaan. De laatste is in plaats van het voor- na het najaar verplaatst, dit is mede het gevolg van dat de MotoGP in 2023 Aragon niet aan zal doen en het WorldSBK nu rond het tijdstip waar de MotoGP de afgelopen jaren het circuit aandeed gepland staat.

Vervolgens is Portimão het laatste Europese evenement alvorens het kampioenschap afgesloten wordt op Circuito San Juan Villicum in Argentinië.

De voorlopige 2023 FIM Superbike World Championship kalender per 08-11-22

2023-motogp-kalender