Valentino Rossi begint vrijdag op het Phillip Island aan zijn 400e Grand Prix. Een nieuwe mijlpaal in de lange carrière van de populaire Italiaan, hij is namelijk de eerste coureur in de geschiedenis die deze mijlpaal weet te bereiken.

De afgelopen Grand Prix weekenden waren niet de meest succesvolle voor Valentino Rossi. De negenvoudig wereldkampioen is dan ook vastberaden om komend weekend op het historische Phillip Island Grand Prix het tij te keren. Een makkelijke opgave zal dat zeker niet worden, daar is de Italiaan zich terdege van bewust zo liet hij donderdag tijdens de pré-event persconferentie voorafgaand aan de Pramac Generac Australian Motorcycle Grand Prix.

Ondanks dat Rossi zichzelf er niet echt van bewust was dat hij dit weekend voor de 400e keer aan de start staat van een Grand Prix zou hij het geweldig vinden om uitgerekend dit weekend iets van zijn oude vorm terug te vinden en het Australische weekend af te kunnen sluiten met een goed resultaat.

Valentino Rossi: “Het is mooi om uitgerekend hier op Phillip Island mijn 400e Grand Prix te rijden. Phillip Island is toch wel een bijzondere plek op de MotoGP kalender. Het merendeel van de coureurs komt hier graag, dit omdat deze locatie toch wel anders is in vergelijking met veel andere plekken. Iedereen zou er meteen voor tekenen als we deze strakblauwe lucht en het Australische zonnetje het gehele weekend hier konden zien, maar als we de voorspellingen mogen geloven gaat dat niet zo zijn. We zullen ook dit weekend hier weer moeten dealen met de moeilijke omstandigheden (met name voor zaterdag wordt der de nodige regen verwacht), iets dat we vaker mee hebben gemaakt op Phillip Island.”

Natuurlijk kon de vraag tijdens de pré-event persconferentie niet uitblijven, hoe gemotiveerd is de inmiddels 40-jarige Italiaan nog na een reeks moeilijke Grand Prix weekenden.

Valentino Rossi: “Laat ik vooropstellen dat het makkelijker is om gemotiveerd te zijn als alles naar wens verloopt en de prestaties goed zijn, natuurlijk geniet je dan meer. Maar ook als het even iets minder gaat blijf je gemotiveerd, je wilt altijd sterk zijn en zo snel als mogelijk weer terug keren aan de top.”

De MotoGP coureurs beginnen vrijdagochtend om 01:50 uur (NL-tijd) op Phillip Island aan hun eerste vrije training van de Pramac Generac Australian Motorcycle Grand Prix.

 

Handige links Pramac Generac Australian Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App