De eerste wedstrijden van de Acerbis Catalunya Round zitten erop. Het werd een dag met wisselende omstandigheden op Circuit de Barcelona-Catalunya. Na afloop van de races vroegen we de Nederlanders om een reactie. Lees onderstaand de bevindingen van Michael van der Mark, Glenn van Straalen, Jeffrey Buis, Koen Meuffels en Scott Deroue.

Michael van der Mark (WorldSBK – P4): “De Superpole ging vrij goed vanmorgen, ik reed een goede run met de gewone raceband en voelde me er niet zo goed bij, ook al waren de tijden wel redelijk constant. Toen hebben we de Q-band gemonteerd en ik had niet het gevoel dat mijn ronde geweldig was, maar om me op P5 op de grid te kwalificeren was eigenlijk best wel goed. Ik had een goede start van de race, maar ik had moeite met het stoppen van de motor en ik kwam in T1 naast de baan. Om eerlijk te zijn had ik niet de gewenste grip achter die ik verwachtte en het was frustrerend om te zien hoe de jongens voor me langzaam van me wegreden. Ik probeerde zo lang mogelijk bij hen te blijven maar kon gewoon niet meer pushen. Uiteindelijk heb ik twee nog plaatsen teruggewonnen, want met de R1 zijn we echt sterk in het langzame gedeelte en ik heb het tempo constant gehouden, dus daar ben ik blij mee. Voor morgen moeten we meer grip zien vinden en dan kunnen we echt vechten met de jongens voor het podium.”

Glenn van Straalen (WorldSSP – P24): “Ik had een hele goede eerste ronde en wist veel plaatsen te winnen. We reden net buiten de punten. Toen het begon te regenen, besloten we om gelijk naar binnen te gaan en te wisselen naar regenbanden. Dat leek een hele goede tactiek en het leek erop dat we veel plaatsen zouden gaan winnen. De rode vlag pakte voor ons verkeerd uit, want wij hadden toen net gewisseld. Wel tevreden met het tempo dat ik heb laten zien in de race. Op naar morgen!”

Jeffrey Buis (WorldSSP 300 – P5): “Het was een goede race in lastige omstandigheden. In de eerste bocht was er een crash voor mij, waardoor ik in de remmen moest en de aansluiting met de voorste rijders verloor. Ik kwam in een groep terecht en kon daarin goed zien hoe de anderen reden. De baan droogde verder op en in de slotfase kwam ik naar P5. Dat was het maximale voor vandaag. We hebben goede punten voor het kampioenschap gescoord!”

Koen Meuffels (WorldSSP 300 – P8): “Op een opdrogende baan rijden is altijd een uitdaging. Na een goede start heb ik een prima race gereden. De kopgroep was te ver weg, in de groep daarachter ben ik als achtste gefinisht. Ik heb het de hele race naar mijn zin gehad en dat is erg belangrijk na de pech afgelopen races. Morgen wordt het droog dus dan gaan we een compleet andere race krijgen. Ik heb er nu al zin in!”

Scott Deroue (WorldSSP 300 – P13): “Het is tot nu toe een moeizaam weekend. De start was goed en in de eerste ronde wist ik veel plaatsen te winnen vanaf de tiende startrij. Ik had alleen niet het juiste gevoel en te weinig vertrouwen in de regen. Ik verloor de aansluiting met de groep voor P5. De baan droogde op, maar ik had niet de snelheid. Nu focussen op morgen. Hopelijk is het droog en dan gaan we er weer voor!”

Handige links Acerbis Catalunya Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App