Acosta het snelst tijdens eerste testdag in Jerez, Bendsneyder 17e

4693
barry-baltus
Barry Baltus (7) en Bo Bendsneyder (64) | foto© Rafa Marrodan

Pedro Acosta heeft dinsdag tijdens de eerste dag van de tweedaagse Moto2 privé testdag in Jerez de snelste rondetijd op de klok gezet. De Spanjaard was tijdens de acht uur durende sessie het snelst voor Somkiat Chantra en Albert Arenas. Bo Bendsneyder werd dinsdag met de zeventiende rondetijd de best geklasseerde Nederlander.

Waren het een week geleden de Moto3 coureurs die op het Circuito de Jerez Angel Nieto een tweedaagse privé test afwerkten, deze week dinsdag en woensdag is het de beurt aan de Moto2 coureurs om op het Zuid Spaanse circuit voor een tweedaagse test. De test begon zonder de aanwezigheid van Ai Ogura, de Japanner moet afzien van deze test – en zo goed als zeker ook de komend weekend in Portimão te verrijden Official Moto2 Test – vanwege een onlangs bij een trainingsongeval opgelopen blessure.

Dinsdagochtend om 10:00 uur gingen in Jerez de lichten op groen voor een acht uur durende sessie, een sessie die onder nagenoeg ideale omstandigheden werd verreden. Niet voor iedereen werd het een geslaagde eerste dag, de dag werd namelijk gekenmerkt door een groot aantal crashes. Voor zover op dit moment werd Alex Escrig het belangrijkste slachtoffers, hij werd na zijn val overgebracht naar het ziekenhuis en komt na nu bekend is geworden de rest van deze tweedaagse test niet meer in actie.

Met een snelste ronde van 1’41.549 was het Pedro Acosta die om 18:00 uur bij het vallen van de finishvlag de lijst aanvoerde voor Somkiat Chantra, Albert Arenas, Jake Dixon en Aron Canet.

Sam Lowes sloot deze eerste dag af als zesde gevolgd door Alonso Lopez, de in het laatste kwartier nog gecrashte Fermin Aldeguer, Joe Roberts en de in de klasse teruggekeerde Lukas Tulovic.

Bo Bendsneyder werd met de zeventiende rondetijd tijdens deze eerste dag de best geklasseerde Nederlander terwijl Zonta van den Goorbergh de negentiende tijd op de klok wist te zetten. Van den Goorbergh’s Fieten Olie Racing GP teamgenoot Barry Baltus noteerde dinsdag de twaalfde tijd.

Volledige uitslag dag 1:

jerez-test-moto2-23