Pedro Acosta heeft zaterdagmiddag de eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup race van het weekend op Motorland Aragón gewonnen voor Daniel Holgado en Ivan Ortolá. Teleurstelling voor beide Nederlanders: Zonta van den Goorbergh had een technisch probleem op de grid maar werd uiteindelijk achttiende, Collin Veijer kwam in de race ten val. 

Zaterdagmiddag om 17:10 uur ging de eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup race van het weekend van start op Motorland Aragón. Het was de eerste race voor de jonge coureurs in deze klasse sinds half augustus, toen op de Red Bull Ring in Oostenrijk.

Drama was er voor Zonta van den Goorbergh al voor de start van de race. Op de grid leek de Nederlander, die zich zeer verdienstelijk als vijfde had gekwalificeerd, al een technisch probleem te hebben met zijn machine. Nadat hij de machine weer gestart kreeg moest de Brabander vanuit pit lane starten.

Polesitter Pedro Acosta nam meteen de leiding in handen voor Daniel Holgado en David Alonso. Ook Collin Veijer startte goed en manifesteerde zich in de top zes, komend vanaf de tiende plaats op de grid.

Al na een paar ronden ontstond er een kopgroep van zes coureurs, bestaande uit Pedro Acosta, Daniel Holgado, Ivan Ortolá, David Salvador, David Muñoz en David Alonso. Collin Veijer voerde daarachter het tweede groepje aan.

In de kopgroep ging het vervolgens flink mis voor David Muñoz. De Spanjaard raakte het achterwiel van één van zijn concurrenten kwam hard ten val. Niet veel later kwam ook de race voor Collin Veijer ten einde vanwege een crash waardoor beide Nederlanders niet aan de finish kwamen.

Richting de eindfase van de race wist Acosta een gaatje te slaan waardoor hij zijn eigen race kon rijden. Uiteindelijk kwam de toekomstig Moto3 coureur opnieuw als winnaar over de streep. De Spanjaard wist alle vier races op de Red Bull Ring ook al te winnen dus behoudt hij met deze zege tot dusver de ongeslagen status.

Daarachter werd Daniel Holgado tweede voor Ivan Ortolá, daarachter eindigden David Salvador, David Alonso, Billy van Eerde, Daniel Muñoz, Matteo Bertelle, Ivan Guevara en Tatchakorn Buasri in de top tien. Collin Veijer kwam dus helaas niet aan de finish, Zonta van den Goorbergh kwam werd zijn technische problemen uiteindelijk achttiende.

De tweede Red Bull MotoGP Rookies Cup race op Motorland Aragón gaat zondagmiddag om 16:30 uur van start.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragón 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App