Albert Arenas wint Moto3 race Gran Premio Red Bull de España

165
albert-arenas
Albert Arenas - Jerez | foto© Aspar Team

Albert Arenas is zondagochtend in Jerez winnaar geworden van de Moto3 race van de Gran Premio Red Bull de España. De Spanjaard kwam na 22 ronden als winnaar over de finish voor de Japanner Ai Ogura en de Italiaan Tony Arbolino.

Om 11:00 uur gingen zondagochtend in Jerez de lichten op groen voor de 22 ronden tellende Moto3 race. In een race, die gekenmerkt werd door een groot aantal penalties, was het Albert Arenas die het hoofd koel wist te houden in een hectische slotronde en als winnaar de finish passeerde. Na Qatar de tweede zege van het seizoen voor de Gaviota Aspar Team Moto 3 coureur.

Achter Arenas eindigde de Japanner Ai Ogura – gestart van de vijftiende plaats op de grid – als tweede terwijl de derde plaats een prooi werd voor Tony Arbolino.

Achter de drie podiumfinishers waren de plaatsen vier en vijf voor het Sky Racing Team VR46 duo Andrea Migno en Celestino Vietti.

Raul Fernandez, Gabriel Rodrigo, de van pole vertrokken Tatsuki Suzuki, Niccolò Antonelli en Jaume Masia completeerden in deze race de top tien.

John McPhee, constant voorin in het veld te vinden en in de slotfase zelfs de leider in de race, kwam in de allerlaatste bocht van de race ten val.

Voor meer details en een uitgebreider verslag van de race verwijzen we jullie graag naar de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag