De blessures die Aleix Espargaró zondag opliep bij een crash tijdens de MotoGP race op zijn thuiscircuit lijken minder ernstig dan in eerste instantie werd gedacht. De Aprilia coureur verliet maandag rond de middag het ziekenhuis in Barcelona om zich vervolgens even later al weer te melden bij zijn team op Circuit de Barcelona -Catalunya.

Terwijl Andrea Iannone en Bradley Smith maandagochtend op Circuit de Barcelona – Catalunya begonnen aan de eendaagse MotoGP test onderging Aleix Espargaró in het nabijgelegen Dexeus Hospital de laatste medische checks naar aanleiding van zijn zondag tijdens de MotoGP race opgelopen beenblessure.

Nadat zondagavond de eerste berichten spraken van een breuk in het linker bovenbeen, een flinke kneuzing aan het gewricht en een grote vochtplek op de knie werd er dan ook gevreesd voor een flinke herstelperiode.

Aangezien het vocht ervoor zorgde dat er op de scans nog geen exacte diagnose gesteld kon werd het medisch onderzoek maandagochtend voortgezet. Deze scans wezen uit dat de schade aanzienlijk minder groot is dan in eerste instantie werd gedacht. De genoemde dijbeenbreuk blijkt een microbreuk te zijn en ook de schade aan de linker tibia is minder ernstig dan aanvankelijk werd gedacht. Op dit moment is aanzienlijke schade aan de banden uitgesloten, zodat de Aprilia coureur al vrij snel kan beginnen met het herstel.

Aleix Espargaró: “Ik ben opgelucht omdat de medische controle een betere situatie aan het licht heeft gebracht dan we aanvankelijk dachten. Het spijt me in ieder geval dat ik deze testdag moet missen. Mijn doel is om zo snel mogelijk met het herstel te beginnen en mijn terugkeer op de motor zien te versnellen, dit uiteraard in overeenstemming met de feedback van de artsen. Ze vertelden me dat ik over een paar dagen weer aan het fietsen kan beginnen en dat ik de uren af kan tellen!.”

De situatie met de knie zal de komende dagen verder worden beoordeeld. Het doel van Espargaró is om zo snel mogelijk weer in het zadel te zitten, bij voorkeur al tijdens de Motul TT Assen.

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App