Aleix Espargaró heeft goede hoop dat hij komend weekend tijdens de Motul TT Assen weer van de partij zal zijn. De Aprilia coureur, die in Catalunya hard ten val kwam, is volgens eigen zeggen voldoende hersteld van zijn op zijn thuiscircuit opgelopen beenblessures.

Goed nieuws voor Aleix Espargaró, de Aprilia Team Gresini Racing coureur is afgereisd naar Assen en vastberaden om vrijdagochtend tijdens de eerste vrije training van de Motul TT Assen weer op zijn motor te kunnen stappen.

Aleix Espargaró liep bij een crash tijdens de MotoGP race op Circuit de Barcelona – Catalunya een microbreuk op in zijn dijbeen en een blessure aan zijn linker tibia. De afgelopen dagen heeft de Spanjaard intensieve medische behandelingen ondergaan, behandelingen die ervoor gezorgde hebben dat hij zich fit genoeg voelt om het in Assen te gaan proberen.

De Aprilia coureur ondergaat donderdag een medische controle van zijn linkerbeen, maar de kans dat we hem dit weekend in Assen in actie zullen zien is vrij groot.

Aleix Espargaró: “Deze week heb ik een intensieve revalidatie ondergaan, met alle mogelijke technieken en apparatuur. Ik ben blij met de resultaten, want ik voel me vrij goed, ondanks het feit dat ik nog steeds wat moeite heb met de laterale bewegingen. In ieder geval ben ik zeer gemotiveerd om weer de baan 0- te gaan in Assen, één van mijn favoriete circuits op de MotoGP-kalender.”

 

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App