Alessandro Zaccone wint, Jasper Iwema elfde in Jerez de la Frontera

0
alessandro-zaccone
Alessandro Zacone | foto© motogp.com

De eerste FIM Enel World Cup race van 2021 in Jerez de la Frontera is zondagmiddag gewonnen door Alessandro Zaccone voor Dominique Aegerter en regerend kampioen Jordi Torres. Jasper Iwema passeerde als elfde de finish.

Vanwege een wijziging in het tijdschema moesten de FIM Enel MotoE coureurs zondag tijdens de Gran Premio Red Bull de España wachten tot 15:30 uur alvorens men van start kon gaan voor hun eerste race van het seizoen.

In een race waar de nodige crashes te zien waren was het Alessandro Zaccone die met de zege aan de haal ging. De Italiaan kwam aan de leiding nadat de aan de leiding rijdende Eric Granado ten val kwam. De Octo Pramac MotoE coureur stond vervolgens de leiding niet meer af ondanks dat Dominique Aegerter en Jordi Torres nog wel de nodige druk uitoefenden. Aegerter werd tweede terwijl Torres de derde en laatste podiumplaats voor zich opeiste.

Voor Jasper Iwema verliep de wedstrijd zonder noemenswaardige problemen. De Nederlander kwam uiteindelijk als elfde over de finish, mede dankzij een flink aantal schuiver van voor hem rijdende coureurs.

Racesport.nl Liveblog
Voor een uitgebreider verslag en meer details van de zondag verreden warm-up sessies en races van de Gran Premio Red Bull de España verwijzen we jullie naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag

Handige links Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter