Alex Rins: ‘Het is moeilijk, maar dat is MotoGP’

39
alex-rins
Alex Rins | foto© Nico Schneider

Alex Rins stond zondagmiddag in Jerez na afloop van de MotoGP opnieuw op het podium. Na zijn eerste MotoGP zege in Austin moest de Team Suzuki Ecstar coureur dit keer genoegen nemen met de tweede plaats, opnieuw een prestatie van formaat en dat vanaf de negende plaats op de grid.

Alex Rins kan wederom terugkijken op een geslaagd Grand Prix weekend. Tijdens de vierde Grand Prix van het seizoen eindigde de Spanjaard als tweede, dit ondanks dat hij zaterdag tijdens de kwalificatie genoegen moest nemen met de negende rondetijd en derhalve van de derde rij op de startgrid aan de race moest beginnen.

De Suzuki coureur liet zich er echter niet door uit het veld staan en stond zondagmiddag dan ook vol vertrouwen aan de start tijdens de 300e MotoGP race in de geschiedenis van het kampioenschap.

Alex Rins: “Het team en ik wisten dat ons wedstrijdritme min of meer hetzelfde was als dat van Marc [Márquez]. We weten ook dat Marc in de race iets reserve achter de hand houdt, dus ik had er alle vertrouwen in voor de race. Het enige wat er direct na de start moest gebeuren was een paar man inhalen, maar ik verloor eerlijk gezegd teveel tijd achter Dovizioso. De Ducati coureurs remmen hard en laat en hun acceleratie is vrij goed. Stap voor stap haalde ik de andere coureurs in en eenmaal op de tweede plaats aangekomen wachtte ik af of Marc een fout zou gaan maken. Maar dat gebeurde niet. De tweede plaats is ongelooflijk voor ons. Ik zou de volgende race graag iets verder naar voren op de grid willen starten, maar het is moeilijk, dat is het MotoGP-wereldkampioenschap. Het is gewoon heel erg moeilijk om één heel snelle ronde te rijden. Ik zal proberen dit te verbeteren.”

Tijdens de eerste vier Grand Prix weekenden van het seizoen stond de 23-jarige Spanjaard op de startplaatsen 10, 16, 7 en 9, terwijl hij in de wedstrijden de posities 4, 5, 1 en 2 wist te behalen. Prestaties van formaat die hem momenteel de tweede plaats in het kampioenschap op hebben geleverd, slechts één punt achter de aan de leider in het kampioenschap, regerend MotoGP wereldkampioen Marquez.

 

Handige links Red Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App