Alonso Lopez zaterdagochtend het snelst op nat Motorland Aragon

4
alonso-lopez
Alonso Lopez - Aragon | foto© Randy van Maasdijk

Alonso Lopez heeft zaterdagochtend de snelste rondetijd laten noteren tijdens de derde vrije training van de Gran Premio Michelin de Aragon. Op een nat Motorland Aragon was de Spanjaard het snelst voor Tony Arbolino en Aron Canet.

Na een droge en zonnige eerste dag van de Gran Premio Michelin de Aragon sloeg het weer in de nacht van vrijdag op zaterdag om en zorgden flinke onweersbuien en stevige regenbuien in de vroege ochtenduren voor een nog nat Motorland Aragon Circuit.

Toen de lichten zaterdagochtend om 09:00 uur op groen gingen voor de derde vrije training was er dan ook even twijfel bij de Moto3 coureurs, maar al snel werd het duidelijk dat het absoluut nog geen optie was om op slicks naar buiten te gaan en dat regenbanden de enige juiste keus was.

Met af en toe een paar spetters en een lichte miezer regen gedurende de sessie was het natuurlijk al wel duidelijk dat de snelst gereden rondetijden van de eerste dag ver buiten bereik zouden blijven. Met een snelste ronde van 2’09.757 was het Alonso Lopez die het beste om bleek te kunnen gaan met de omstandigheden en na afloop de lijst aanvoerde.

Achter de Spanjaard was het Tony Arbolino die de tweede rondetijd op de klok wist te zetten voor Aron Canet, Makar Yurchenko en Jaume Masia.

Ai Ogura sloot deze niet veelzeggende sessie af met de zesde rondetijd achter zijn naam voor Sergio Garcia, John McPhee, Carlos Tatay en Marcos Raminez.

Samengestelde lijst na drie vrije trainingen
Deze lijst wordt aangevoerd door Andrea Migno, die zaterdag de enige coureur was die ten val kwam, voor Tatsuki Suzuki, Arbolino, Masia en Ayumu Sasaki.

De Moto3 coureurs komen zaterdag nogmaals in actie tijdens de kwalificatiesessie, deze zullen om 12:35 uur van start gaan.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragon:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App