Alpinestars: Niets mis met motorpak Fabio Quartararo

11806
fabio-quartararo
Fabio Quartararo | foto© motogp.com

Alpinestars, de motorkleding fabrikant van het motorpak waarmee Fabio Quartararo zondagmiddag tijdens de MotoGP race van de Catalaanse Grand Prix problemen kende en opzien baarde, heeft in een officieel statement gereageerd op het voorval.

Fabio Quartararo zag zondag tijdens de MotoGP race op Circuit de Barcelona – Catalunya alle ogen op zich gericht. Dit keer niet vanwege een overwinning maar vanwege het feit dat hij vier ronden voor het einde tijdens het rijden zijn borstprotector weggooide en de resterende ronden van de race reed met een volledig opengeritst Alpinestars motorpak.

De kritiek was niet van de lucht toen bleek dat de wedstrijdleiding niet ingreep en velen van mening waren dat dit niet juist en conform het technisch regelement was. Enkele uren na afloop van de race besloot de wedstrijdleiding echter alsnog in te grijpen en de Fransman te bestraffen met een penalty van drie seconden, zijn tweede van de dag waarmee hij dit keer in de uitslag van de vierde naar de zesde plaats werd teruggezet.

Quartararo wilde zondag na afloop van de race zelf niet ingaan op het voorval, later op de avond uitte hij echter in niet misverstane bewoordingen zijn ongenoegen over de manier waarop de wedstrijdleiding hier mee was omgegaan en bedankte hij een aantal collega coureurs die hier in zijn ogen op aan hadden gedrongen.

Maandag tijdens de Official MotoGP Test op hetzelfde circuit gaf de Monster Energy Yamaha MotoGP Team coureur echter wel toe dat hij er niet heel slecht mee weggekomen was en dat het terecht geweest zou zijn dat hij tijdens de race de zwarte vlag had gekregen en de race vroegtijdig had moeten verlaten.

Natuurlijk was iedereen nieuwsgierig wat er nu precies aan de hand was, een kapotte rits, een niet goed werkende airbag, een bij de start niet goed dichtgedane rits…..

Dinsdagochtend kwam Alpinestars met een officieel statement aangaande het voorval.

“Na de MotoGP-race van zondag op Circuit de Barcelona – Catalunya is het Alpinestars ontwikkelingsteam in de Alpinestars servicetruck op het circuit een onderzoek gestart naar de problemen met Fabio Quartararo’s motorpak. Uit dit eerste onderzoek is gebleken dat het pak normaal functioneerde, er werden geen problemen geconstateerd in de ritsen en sluitingen. Verder waren alle onderdelen, inclusief het Tech-Air Airbag-systeem, intact en volledig functioneel.”

Alpinestars liet tevens weten dat de airbag tijdens de race niet afgegaan is en dat bovenstaand statement slechts een eerste beoordeling is, een beoordeling die verder zal worden onderzocht zodra het pak in het laboratorium op het hoofdkantoor van Alpinestars in Italië zal zijn. Hier zullen vervolgens alle tests en analyses worden uitgevoerd om meer te weten te komen over de exacte oorzaak van hetgeen er precies is gebeurd.

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter