Het Althea Mie Racing Team heeft een dag na afloop van de eerste WorldSBK test van 2019 in Jerez op de Moto Dei Miti in het Italiaanse Civita Castellana haar plannen gepresenteerd voor komend seizoen. Tijdens de presentatie onthulde Alessandro Delbianco de nieuwe kleuren van de Althea Mie Racing Honda CBR1000RRR SP2.

Er was de afgelopen winter veel te doen omtrent de plannen van Honda in het FIM Superbike World Championship. Ten Kate en Honda Europe werden bedankt voor hun diensten in het op productiemachines gebaseerde wereldkampioen terwijl HRC niet veel later bekend maakte dat men in 2019 in samenwerking met Moriwaki Engineering en Althea Racing als officieel Honda fabrieksteam terug ging keren in het WorldSBK.

Als rijders werden Leon Camier en Ryuichi Kiyonari aangesteld die in 2019 onder de naam Moriwaki – Althea Honda Racing aan de start zullen verschijnen. Naast deze twee coureurs werd ook Althea lieveling Alessandro Delbianco in het project betrokken, zij het niet dat de 21-jarige Italiaan ondergebracht werd in een aparte teamconstructie en ingeschreven werd onder de teamnaam Althea MIE Racing Team.

Terwijl Camier en Kiyonari in december voor het eerst kennismaakten met hun nieuwe Honda CBR1000RRR SP2 in Thailand – door deze test mocht het tweetal volgens de geldende WorldSBK regels niet deelnemen aan de deze week verreden WorldSBK test in Jerez – was het Alessandro Delbianco die in Jerez de Europese primeur had om de eerste testkilometers van 2019 te maken op Europese bodem.

Een dag na afloop van de tweedaagse test op Circuito de Jerez Ángel Nieto in Jerez onthulde Althea MIE Racing Team de nieuwe kleuren voor hun Honda CBR1000RRR SP2 tijdens de Moto Dei Miti in Civita Castellana (Italië).

De nieuwe Althea MIE Racing machine, blauw en geel met een overwegend witte kleur, werd onthuld en de Italiaanse ploeg presenteerde ook hun nieuwe project, een project waarin de 21-jarige Alessandro Delbianco na een sterk 2018 seizoen in de STK1000 klasse met hetzelfde team onder leiding van Genesio Bevilacqua zijn debuut zal maken in de koningsklasse van het WK Superbike.

Naast Althea MIE Racing eigenaar Bevilacqua zijn en zijn nieuwe coureur was ook de algemeen directeur van Moriwaki Honda, Midori Moriwaki, aanwezig tijdens de presentatie.

“We hebben er altijd naar gestreefd om nieuwe talenten te identificeren en ze de kans te geven om op internationaal niveau te groeien, en dit is wat we nu gaan doen met Alessandro, een rookie in de WorldSBK,” liet Bevilacqua weten tijdens de presentatie. “Alessandro heeft in 2018 al voor Althea gereden in de Superstock 1000 klasse. We zullen er alles aan doen om hem te helpen dit seizoen zich verder te ontwikkelen, want we werken aan de resultaten waarvan we weten dat ze binnen ons bereik liggen. Ik wil graag dank zeggen aan onze voortdurende relatie met Simone Bustreo’s BMP Tappi, officiële sponsor, en Breco’s 1975 in de vorm van Antonio Croce, die ons steunen en met grote passie aan dit nieuwe avontuur deelnemen.”

Na een positieve eerste test met de Honda CBR1000RRR voegde Delbianco er tijdens de presentatie eraan toe:

“Ik moet zeggen dat ik erg enthousiast ben om hier te zijn met het team en mijn nieuwe CBR1000RRR SP2. Deze presentatie markeert het begin van een nieuw avontuur en ik moet Genesio, Midori Moriwaki en het hele team bedanken. Ik hoop binnenkort in staat te zijn om het vertrouwen dat ze in mij stellen terug te betalen. In de winter heb ik me gericht op mijn training en fysieke en mentale voorbereiding, om zo goed mogelijk aan het seizoen te kunnen beginnen. Ik kan niet wachten om op Phillip Island op pad te gaan!”

Hoewel de kleurstelling van Delbianco’s Honda CBR1000RRR SP2 machine veel weg heeft van de huiskleuren van het Japanse Moriwaki Engineering is het nog onduidelijk of de Althea Honda Racing machines van Camier en Kiyonari in 2019 ook in een vergelijkbare of dezelfde kleurstelling aan de start zullen verschijnen.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App