Andrea Dovizioso werd zondagmiddag in Silverstone buiten zijn schuld om weerhouden van een goed resultaat tijdens de twaalfde MotoGP race van het seizoen. Ondanks het missen van belangrijke WK punten heeft de Italiaan ‘slechts’ een lichte hersenschudding overgehouden aan de crash met Fabio Quartararo en is hij later deze week hoogstwaarschijnlijk al weer van de partij tijdens de tweedaagse MotoGP test in Misano.

Andrea Dovizioso was zondagmiddag in de eerste bocht van de MotoGP race in Silverstone het slachtoffer van een fout van de dit seizoen in de MotoGP debuterende en verrassend sterk acterende Fabio Quartararo. De jonge Fransman ging bij het uitkomen van de eerste bocht in de race iets te agressief op het gas met het gevolg dat zijn achterkant wegbrak en hij ten val kwam. De achter de Petronas Yamaha SRT-coureur rijdende Andrea Dovizioso kon geen kant meer op, reed over de op het circuit liggende machine van Quartararo heen om vervolgens met een flinke smak op het Britse asfalt terecht te komen.

Nadat Dovizioso in eerste instantie bleef liggen en de aanwezige marshalls zich over hem ontfermden werd hij vervolgens per brancard afgevoerd van de plaats van het ongeval. Gelukkig zagen we de Italiaan even later alweer staan al ging het lopen in eerste instantie nog niet helemaal vlekkeloos. Na overgebracht te zijn naar het medical centre kwam nog gedurende de race het bericht dat de Ducati coureur er zonder al teveel kleerscheuren vanaf was gekomen en geen botbreuken had opgelopen.

Echter op het moment dat Marc Marquez en Alex Rins er een fantastische show van maakten op het historische Britse circuit werd Dovizioso per helikopter overgebracht naar het 40 km van het circuit gelegen ziekenhuis in Coventry.

Ducati teammanager Davide Tardozzi: “De dokters in het medical centre besloten om een computertomografie te doen en hem neurologisch te onderzoeken in het ziekenhuis van Coventry. De eerste 15 tot 20 minuten kon Andrea zich niets van de crash herinneren. Daarna herinnerde hij zich alles weer. Maar in het begin vertelde hij ons dat hij zelf een grove fout gemaakt had. Maar nadat we hem uitgelegd hadden dat hij ten val was gekomen door een fout van Fabio Quartararo herinnerde hij zich het ineens weer en vertelde hij ons: “Oh, het is dus niet mijn schuld. De eerste medische onderzoeken hebben uitgewezen dat Andrea geen botbreuken heeft opgelopen. Zondagavond later hebben we het bericht gekregen dat hij in orde is en dat de verwondingen beperkt zijn gebleven tot ‘slechts’ een lichte hersenschudding.”

Dovizioso mocht zondagavond het ziekenhuis in Coventry verlaten om later op de avond nog terug te vliegen naar Italië. Na een goede nachtrust thuis is Dovizioso al volop bezig met de Official MotoGP Test die later deze week (29-30 augustus) op het programma staat op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Volledig fit zal hij zeker nog niet zijn tijdens deze tweedaagse test, maar de Italiaan zelf denkt dat hij er gewoon bij zal zijn. Zijn persoonlijk manager Simone Battistella is nog iets voorzichtiger en houdt liever nog een slag om de arm.

Simone Battistella: “Op dit moment denk ik Andrea er tijdens de test weer bij kan zijn, hij zal dan zeker nog niet pijnvrij zijn, maar er zijn geen fracturen of verdere verwondingen. De komende dagen zal hij nog de nodige controles en fysiotherapie behandelingen ondergaan. Dus laten we deze onderzoeken en resultaten nog even afwachten.”

Gezien de impact van de crash, gezien de eerste beelden lijkt de huidige nummer twee in de tussenstand van het kampioenschap er dus ‘redelijk’ goed vanaf te zijn gekomen.

 

Handige links GoPro British Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App